Welke vitaminen zijn goed voor spierpijnen?

September 29

Welke vitaminen zijn goed voor spierpijnen?

Je lichaam maakt gebruik van vitaminen en mineralen zijn normale taken uitvoeren en handhaven van de gezondheid, met inbegrip van die van de botten en spieren. Sommige vitamine tekorten kunnen leiden tot spierpijn, zodat u kunt aanvulling op uw dieet als u vermoedt dat uw chronische spierpijnen worden deels of hoofdzakelijk veroorzaakt door een deficiƫntie van de vitamine. Natuurlijk, moeten geen ernstige spier problemen worden behandeld door een gekwalificeerde arts.

Vitamine B-1

Vitamine B-1, ook bekend als thiamine, wordt gebruikt door je lichaam in een verscheidenheid van manieren, met inbegrip van voor de synthese van DNA en RNA in cellen. Volgens het Linus Pauling Instituut, kan een tekort aan thiamine veroorzaken schade aan de zenuwen, wat resulteert in spierpijn en zwakte. Als je hebt van spierpijn last, u kan niet consumeren genoeg B-1 normaal of u kan hebben gehad een plotselinge toename in uw B-1-inname te wijten aan een veeleisende oefening regime, zwangerschap of borstvoeding. U vindt B-1 in volkoren voedingsmiddelen, peulvruchten en varkensvlees.

Vitamine D

Je lichaam maakt gebruik van vitamine D te onderhouden van sterke botten door het absorberen van calcium en helpt uw spieren verplaatsen. Een vitamine D-deficiƫntie kan leiden tot osteomalacie bij volwassenen, wat leidt tot spierpijn en zwakte. Het is echter eenvoudig om ervoor te zorgen dat u krijgt genoeg vitamine D. Volgens de National Institutes of Health, kan je lichaam de vitamine D door middel van slechts een paar minuten van de dagelijkse blootstelling aan direct zonlicht moet produceren. U kunt ook het aanvullen van uw inname met een multivitamine.

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant die schade aan cellen veroorzaakt door schadelijke stoffen genaamd vrije radicalen vecht. Echter onvoldoende hoeveelheden vitamine E kunnen spier schade veroorzaken, wat leidt tot spierzwakte en verlies van bewegingscontrole, samen met een verzwakt immuunsysteem. Vitamine E vindt u natuurlijk in noten en zaden, zonnebloemolie, tarwekiemen en verrijkte granen. De meeste multivitaminen bieden ook voldoende hoeveelheden vitamine E aan de behoeften van een gemiddelde volwassene.

Andere vitaminen en mineralen

Andere voedingsstoffen kunnen ook helpen verlichten van spierpijn. Een magnesium tekort kan leiden tot spierzwakte en de pijn, terwijl een gebrek aan andere B-vitamines, als riboflavine, kan ook leiden tot spierkrampen en pijn. Echter, sommige vitaminen en mineralen, zoals vitamine E, kan veroorzaken toxiciteit wanneer teveel verbruikt, dus zorg ervoor dat u uw arts raadplegen voordat u met behulp van elke vitamine supplementen voor de behandeling van de spierpijn.


gerelateerde artikelen