Probiotica schadelijk kan zijn voor kankerpatiënten?

July 26

Je lichaam natuurlijk herbergt een bepaalde hoeveelheid bacteriën die geen gezondheidsproblemen veroorzaken. In plaats daarvan hebben deze bacteriën aangepast om te helpen het menselijke lichaam. Probiotische supplementen moeten worden gebruikt met zorg bij kankerpatiënten, want hoewel ze enkele voordelen voor de gezondheid hebben kunnen kunnen ook zij gevaarlijk voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Probiotica en Acidophilus

Probiotica zijn micro-organismen dat, wanneer in voldoende hoeveelheden geconsumeerd, kan voordeel het menselijk lichaam, het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde wordt uitgelegd. Meeste probiotische supplementen bevatten bacteriën, zoals Lactobacillus acidophilus of bifidobacteriën, hoewel sommige stammen van gist als probiotica worden gebruikt. Deze supplementen bevatten bacteriën die vergelijkbaar is met de micro-organismen in het spijsverteringskanaal en vullen of vergroting van de nuttige bacteriën.

Voordelen

Bacteriën die in uw spijsverteringskanaal leven zijn gunstig voor uw gezondheid. Niet alleen doen deze bacteriën helpen je eten verteren, maar ze behoeden voor besmettelijke bacteriën koloniseren van je darmen, door middel van ruimte en middelen die anders zouden worden gebruikt door de besmettelijke bacteriën, de Universiteit van Maryland Medical Center wordt uitgelegd. Probiotische supplementen in capsule of tablet formulieren kunnen worden genomen en zijn ook in sommige levensmiddelen, zoals melk en yoghurt.

Voordelen voor kankerpatiënten

Probiotica worden soms gebruikt om kankerpatiënten te helpen. Probiotica het immuunsysteem stimuleren en sommigen geloven dat probiotica elimineren van kankerverwekkende stoffen en direct tumorcellen doden, vertelt de American Cancer Society. In theorie afscheiden deze bacteriën ook B-vitaminen en vitamine K, die de tumorgroei kunnen vertragen. Studies die onderzoeken de effecten van probiotica op kankerrisico hebben opgeleverd gemengde resultaten; Probiotica mogelijk om uw risico van het ontwikkelen van dikke darm-, borst- en andere vormen van kanker, maar het bewijs is niet duidelijk.

Risico 's

Als u kanker hebt en behandeling ondergaan, praat met uw arts alvorens probiotica. Hoewel probiotica meestal niet besmettelijk zijn en geen weefselschade veroorzaken, kunnen ze gevaarlijk hebt u een ernstig verzwakt immuunsysteem, de Universiteit van Maryland Medical Center verslagen. Veel therapieën voor kanker, zoals straling en chemotherapie, beschadigen uw immuunsysteem, waardoor deze bacteriën te verspreiden naar andere weefsels en problemen, zoals sepsis veroorzaken.


gerelateerde artikelen