Vitamine B-12 & congestief hartfalen

June 14

Niet langer bij personen met congestief hartfalen kan het hart pomp voldoende hoeveelheden bloed door het lichaam. Deze lange termijn voorwaarde kan plotseling ontwikkelen als gevolg van een hartaanval of beroerte. Lage niveaus van vitamine B-12 kunnen verhogen het risico op een hartaanval of beroerte, en vitamine B-12 tekort bloedarmoede congestief hartfalen kan verergeren.

Homocysteïne niveaus

Vitamine B-12 tekort kan leiden tot verhoogde niveaus van homocysteïne, een aminozuur in het bloed. Lage niveaus van folaat kunnen ook bijdragen aan deze stijging. Hoge niveaus van homocysteïne zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hart-en vaatziekten, beroerte en perifere vasculaire ziekte, een aandoening gekenmerkt door vette stortingen in de perifere bloedvaten. Verhoogde homocysteïne niveaus kunnen ook beschadiging van de binnenbekleding van de slagaders en bevorderen van bloedstolsels, de toelichting van de American Heart Association. Ondanks deze links, heeft de American Heart Association niet nog geïdentificeerd hoge homocysteïne niveaus als een belangrijke risicofactor voor hart-en vaatziekten.

B-12 en hart-en vaatziekten

Terwijl B-12 deficiëntie niet indirect tot een verhoogd risico op hart-en vaatziekten bijdragen kan, heeft geen bewijs aangetoond dat B-12 supplementen het risico voor hart-en vaatziekten, de nationale instituten van gezondheid Office van voedingssupplementen notities kunnen afnemen. B-12 supplementen kunnen helpen lagere homocysteïne niveaus, maar ze niet direct van invloed op sterfte of risico van belangrijke cardiovasculaire gebeurtenissen.

Bloedarmoede en hartfalen

Ongeveer een derde van de personen met congestief hartfalen hebben ook bloedarmoede, opmerking onderzoekers uit het Tel Aviv Sourasky Medical Center in een artikel van November 2004 in the "Journal of Nefrologie." Congestief hartfalen kunnen bloedarmoede, waardoor bloedarmoede kan, op zijn beurt het verergeren van congestief hartfalen, het artikel merkt. B-12 deficiëntie bloedarmoede of een lage telling van gezonde rode bloedcellen, beperkt de hoeveelheid zuurstof die het lichaam aan de cellen, weefsels en organen levert. Deze beperking brengt stress op het hart en verergert hartfunctie.

Aanbevelingen

De American Heart Association adviseert niet nemen van vitamine B-12 supplementen met het oog op het risico van hart-en vaatziekten. Individuen op risico voor vitamine B-12 tekort, echter met inbegrip van vegetariërs en veganisten en mensen met pernicieuze anemie, de ziekte van Crohn, coeliakie of atrofische gastritis, wellicht Neem B-12 supplementen om te voorkomen dat een tekort. Omdat het vermogen van het lichaam te absorberen van natuurlijke vitamine B-12 uit voedsel met de leeftijd vermindert, raadt het Institute of Medicine volwassenen leeftijden van 50 en meer dan optimaal te benutten voor hun dagelijkse inname van B-12 van supplementen en verrijkte voedingsmiddelen.

B-12 deficiëntie symptomen

Voorkomende symptomen van een vitamine B-12 tekort zijn zwakte, vermoeidheid, kortademigheid, duizeligheid, moeite met concentreren, bleke huid en pijnlijke tong. Gastro-intestinale symptomen zijn misselijkheid, braken, constipatie, diarree, gas, opgeblazen gevoel, verlies van eetlust en gewichtsverlies. Ernstige B-12 tekort kan leiden tot van schade aan de zenuwen, met symptomen zoals gevoelloosheid en tintelingen in handen en voeten, moeite handhaven evenwicht en spierzwakte. Neurologische symptomen kunnen omvatten verwarring, depressie, geheugenverlies en dementie.


gerelateerde artikelen