Zijn er slechte bijwerkingen van lavendel olie?

July 16

Zijn er slechte bijwerkingen van lavendel olie?

Mensen gebruiken lavendelolie om te ontspannen of in slaap vallen. Het kan ook helpen voor de behandeling van alopecia areata, depressie, dementie, hoofdpijn, acne, pijn in de gewrichten en pijn na de operatie. Er zijn echter enkele mogelijke slechte bijwerkingen geassocieerd met lavendelolie, vooral wanneer deze etherische olie wordt gebruikt door jonge jongens.

Mogelijke bijwerkingen

Een van de meer ernstige mogelijke bijwerkingen van lavendelolie is de mogelijkheid dat het borst groei bij jongens veroorzaakt. Deze bijwerking verdwijnt echter gewoonlijk een paar maanden nadat de jongens gestopt met behulp van lavendelolie. Lavendel olie kan ook soms irriteren de huid en veroorzaken een allergische reactie, misselijkheid, hoofdpijn, koude rillingen of braken.

Mogelijke interacties

Lavendel olie kan worden giftig als genomen door de mond. Het kan ook communiceren met bepaalde medicijnen. Deze omvatten centrale zenuwstelsel onderdrukken, barbituates en cloral hydrateren. Lavendelolie in combinatie met deze soorten kalmerende medicijnen nemen kan u maken overdreven slaperig omdat lavendel ook ontspanning veroorzaakt, waardoor de gevolgen van deze medicijnen sterker.

Juist gebruik

Lavendel olie moet niet mondeling worden genomen. Alleen het topisch gebruik of gemengd met warm water en ingeademd. Wanneer met behulp van topisch, mix tussen één en vier druppels in elke eetlepel basis olie, en inademen, Meng één of twee druppels in een kopje kokend water.

Waarschuwing

Lavendelolie verbruiken, kunnen giftig zijn. Lavendel olie intoxicatieverschijnselen zijn buikpijn, braken, diarree, wazig zicht, brandende pijn in de keel en moeite met ademhalen, huiduitslag. Bel vergif controle onmiddellijk verslikken deze chemische stof is om te bepalen van de juiste behandeling.


gerelateerde artikelen