Oefening & borst congestie

August 1

Oefening & borst congestie

U hebt een gezonde oefeningsprogramma ontwikkeld en zijn vastbesloten om de stok mee--totdat je een koude. Meest tuin hoofd verkoudheid niet slecht genoeg om u te houden van matige lichaamsbeweging, maar wanneer een koude ontwikkelt zich tot de borst congestie, het is een ander verhaal. Hoewel u altijd op met uw zorgverzekeraar contact moet voordat u gaat trainen terwijl zieken, wellicht borst congestie gewoon één keer je kunt jezelf excuus van oefening zonder enige schuld.

Identificatie

Wanneer een koud hoofd naar je borst beweegt, heet het acute bronchitis, als gevolg van de ontsteking van de bronchiën in je longen. Zoals de buizen zwellen, produceren ze slijm die tot een hoest, pijn van de borst en kortademigheid leiden kan. Bronchitis gaat ook vaak gepaard met vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in het lichaam van de milde, waterige ogen, een zere keel en een low-grade koorts minder dan 102 graden F.

Betekenis

Bronchitis kan soms uitgroeien tot meer ernstige longproblemen, zoals longontsteking, en als u rookt, emfyseem, rechterpagina hartfalen of pulmonale hypertensie. Als u aanvallen van bronchitis hebt herhaald, kan het ook een onderliggende aandoening van astma of andere longaandoeningen signaal. Wanneer u de oefening, worden je longen opgeroepen tot het verhogen van de zuurstofopname om brandstof uw lichaamseigen cellen, die kunnen zetten meer stress op uw longen al ontstoken weefsels en potentieel borst koude symptomen verergeren.

Deskundige inzicht

Een papier door Michael Gleeson, met de School van Sport en oefening wetenschappen aan de Universiteit van Loughborough in het Verenigd Koninkrijk, onderzocht de gevolgen van oefening voor immune functie. Zoals hij gemeld in februari 2007 de kwestie van de "dagboek van toegepaste fysiologie", wordt regelmatige matige lichaamsbeweging geassocieerd met een verminderd risico van infectie. Langdurige periodes van zware oefening kunnen echter leiden tot een tijdelijke depressie van uw immune functie voor maximaal 24 uur na het sporten, afhankelijk van de intensiteit en de duur. Dit effect is het meest uitgesproken wanneer oefening continu, langdurige, matige tot hoge intensiteit is en uitgevoerd zonder het verbruiken van een levensmiddel. Hij concludeert dat de gecombineerde effecten van kleine veranderingen in verschillende immuun parameters tijdens de oefening kunnen compromis uw weerstand tegen een infectie van de bovenste luchtwegen. Edward R. Laskowski, MD, van MayoClinic.com, waarschuwt dat als algemene regel, ga verder met uw training als uw symptomen zijn "boven de nek," stellen maar uw training als uw symptomen zijn "onder de hals."

Overwegingen

Hoewel de meeste gevallen van bronchitis ruimen op uw eigen, de Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt dat moet u uw zorgverzekeraar als uw lichaamstemperatuur stijgt boven 100.4 graden F, hebt u een hoest die dik of bloederig slijm produceert, hebt u moeite met ademhalen, uw symptomen meer dan drie weken duurt of als u een chronische hart van longkanker probleem. Als u lijdt aan chronische bronchitis, meestal veroorzaakt door roken, dan John M. Heath, MD, en Rupa Mongia, MD, met de Amerikaanse vereniging van de artsen van de familie, uitleggen dat oefening eigenlijk nuttig kan zijn. Zij adviseren graded aërobe oefening, zoals wandelen of fietsen, zo nodig over geleidelijk langere duur drie keer per week, met zuurstof suppletie.


gerelateerde artikelen