Vertering van vitaminen & mineralen

July 23

Vertering van vitaminen & mineralen

Vitaminen en mineralen zijn verteerd, uitgesplitst en evenzo geabsorbeerd in je lichaam. Er zijn een verscheidenheid van vitaminen en mineralen die je nodig hebt in uw dieet ter ondersteuning van elke functie. Vitaminen zijn organische verbindingen die door planten, dieren en mensen. Mineralen zijn anorganische elementen, die van nature voorkomen in bodem en water. Planten absorberen mineralen via hun wortels en je de mineralen opnemen wanneer u de plant eten. Dieren eten ook planten, zodat u ook sommige mineralen niet indirect krijgen kunt door het consumeren van voedingsmiddelen die afkomstig zijn uit dierlijke bronnen.

Vitaminen vs. mineralen

Alle mineralen worden opgeslagen in je lichaam, maar alleen sommige vitaminen daadwerkelijk actief te blijven in je lichaam. Vitaminen worden verdeeld in twee categorieën: vet oplosbare, zoals A, D, E of K en wateroplosbare, met inbegrip van alle van de B-vitamines en vitamine C. vetoplosbare vitaminen verblijf in je lichaam, overwegende dat de in water oplosbare vitamines worden onmiddellijk geabsorbeerd met eventuele overtollige wordt uitgescheiden in urine. Organische stoffen worden beschouwd als vitaminen als ontbreekt dat bepaalde voedingsstoffen resulteert in een tekort, waardoor negatieve gezondheidseffecten, verklaart het Linus Pauling Instituut. Mineralen kunnen ook worden opgesplitst in twee categorieën: trace en macro-mineralen. Mineralen en sporenelementen bevatten ijzer, koper en zink; en sommige van de macro-mineralen zijn calcium, fosfor en magnesium. Hoewel deze categorieën van mineralen even belangrijk zijn, mineralen en sporenelementen in kleinere hoeveelheden dan macro-mineralen nodig.

Opname en opslag

Vertering van vitaminen en mineralen begint in je mond, wanneer u uw voedsel kauwen. Wanneer voedsel in de maag, vrij zoutzuur en andere maag enzymen helpen haar voedingsstoffen. De alvleesklier helpt door de loslaten van gal, die met de spijsvertering helpt. Vanaf dit punt Ferry de vitaminen en mineralen's naar de dunne darm, waar ze zijn opgenomen in de bloedbaan. Uw bloed draagt de voedingsstoffen aan uw lever, waar zij worden onmiddellijk opgebruikt, opgeslagen voor later gebruik of verzonden aan de nieren voor de uitscheiding via urine.

Factoren die de absorptie

Schade aan organen van zwaar alcoholgebruik kan invloed hebben op het vermogen van uw lichaam te absorberen en op te slaan van vitamines en mineralen. Jaar van overmatig alcoholgebruik kunnen beschadigen lever, maag en intestinale cellen die steun in de vitamine en minerale spijsvertering, het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism wordt uitgelegd. Bovendien kan hebben een intestinale wanorde, zoals ziekte van Crohn, Prikkelbare darmsyndroom of diverticulitis, remmen de opname van vitaminen en mineralen. Deze soorten darmproblemen veroorzaken voedsel snel uw spijsverteringskanaal passeren voordat het volledig heeft een kans om te absorberen. Zelfs als je voldoende hoeveelheden van elk nutriënt consumeren, je lichaam kan niet een kans krijgen om deze middelen te absorberen.

Voedingsstoffen werken samen

Sommige mineralen vitaminen nodig worden geabsorbeerd, en vice versa. Vitamine C aids in de absorptie van nonheme ijzer, het soort ijzer als gevolg rechtstreeks van fabriek voedselbronnen. Inname van een supplement vitamine C terwijl het nemen van een ijzer supplement kan leiden tot een toxiciteit van ijzer, omdat je lichaam hogere bedragen van het mineraal absorberen kan. Calcium, nodig voor sterke botten en tanden, is afhankelijk van vitamine D voor absorptie. Bovendien, mineralen moeten andere mineralen en vitaminen moeten andere vitamines. Bijvoorbeeld, meldt B vitamines, met inbegrip van thiamine en pantotheenzuur, alle vertrouwen op elkaar te breken van voedsel in energie, MedlinePlus. Sommige mineralen zijn elektrolyten die samenwerken om het evenwicht van de vloeistof en helpen passeren van elektriciteit die bij het normale hart ritme en spier contractie helpt. Kalium, een elektrolyt, saldi vloeistof binnen cellen, terwijl natrium saldi vloeistof op de buitenkant van de cellen.


gerelateerde artikelen