Een zware borst en angst

June 9

Een zware borst en angst

Angst is een normale reactie op spanning. Angst kan worden goed in die zin dat het kan motiveren om te slagen, voldoen aan termijnen of doelen, maar als angst wordt bovenmatige en overweldigende, kan het zich manifesteren in de fysieke symptomen zoals zware borstpijn.

Definitie

Volgens de National Institute of Mental Health, angstaanvallen en paniekaanvallen zoals ze soms genoemd, zijn herhaalde episoden van intense angst die betrekking op de pijn op de borst, hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid of abdominale nood hebben kan.

Feiten

Volgens «««AnxietyPanic.com, is één van de 75 mensen wereldwijd een paniekaanval op enig moment in hun leven beleeft. In een bepaald jaar, ongeveer 40 miljoen Amerikaanse volwassenen leeftijd van 18 jaar en boven worden beïnvloed door angststoornissen.

Oorzaken

Angstaanvallen kunnen leiden tot pijn op de borst als het lichaam releases adrenaline als men zich bedreigd voelt. Deze release van adrenaline is van het lichaam strijd of vluchtreactie op een gepercipieerde dreiging. Als het lichaam zich voorbereidt op vechten of zich verdedigen of vluchten voor de waargenomen bedreiging, rent bloed naar de gebieden van het lichaam dat zou helpen het lichaam te handelen. Angst zal de verhoging van het bedrag van de bloedstroom binnenvaren en verlaten van het hart als het lichaam zich voorbereidt op het inspelen op de vlucht of vechten. Deze adrenaline release kan ook leiden tot hartkloppingen en verhoogde ademhaling.

Symptomen

Mensen die klagen van een zware borst of ondervindt een angstaanval meestal beschrijven hun pijn als een scherp gevoel of de zwaarte of de druk recht boven hun hart. Het gevoel van de zware borst kan gepaard gaan met pijn in de nek, schouders of rug. Zweten, wazig zicht, geluid in de oren of lichte duizeligheid met een gevoel van paniek of verwarring zijn ook mogelijke symptomen.

Behandeling

Diepe ademhaling of zich te concentreren uw concentratie kan elders helpen bij het verlichten van het gevoel van de zware borst. Met behulp van visualisatietechnieken, kunt u dit doen. Visualisatie is met behulp van mentale beelden om te helpen verlichten van een fysieke nood. Cognitieve gedragstherapie met een therapeut zal helpen identificeren van de problemen die leiden angst en het gevoel van de zware borst tot kunnen. Persoonlijke Psychotherapie is ook weten om te helpen bij het verbeteren van relaties en de sociale aspecten van iemands leven. Therapie in combinatie met medicatie zoals anti-depressiva wordt ook gebruikt voor het beheren van angststoornissen.

Waarschuwing voor andere diagnose

Als u vermoedt of gaat dat uw zware borstpijn niet angst gerelateerde is, vraag dan advies van uw arts. Pijn op de borst kunnen een symptoom voor vele medische kwalen. Andere oorzaken voor pijn op de borst bijvoorbeeld diabetes, roken, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, misbruik van drugs, longembolie, angina, maagzweer, longontsteking of zware hoest.


gerelateerde artikelen