Bikram Yoga & serotonine

August 16

Bikram Yoga & serotonine

Of hot yoga, Bikram is een moderne vorm van een oude systeem van houdingen en de ademhaling die vele eeuwen geleden in India ontwikkeld. Alle vormen van yoga zijn bedoeld voor verhoging van uw flexibiliteit, regelen je ademhaling en je geest te zetten in een meditatieve modus, die kan stimuleren serotonine in je hersenen vrijkomen en helpen u bestrijding van angst en depressie. Bikram yoga is een zachte, low-impact type van oefening, maar het wordt beoefend in een zeer warme omgeving om te induceren zweet en een hogere hartslag. Vraag uw arts als Bikram yoga veilig en geschikt is voor uw fysieke conditie is.

Serotonine

Serotonine is een chemische hersenen of neurotransmitter, die stuurt berichten binnen je hersenen en je zenuwstelsel. De meeste serotonine, ten minste 75 procent, is gelegen in de weefsels van uw gastro-intestinale systeem en is betrokken bij de beweging van voedsel door je darmen, maar de rest woont in je hersenen en geschiedt voornamelijk door neuronale cellen van de pijnappelklier, volgens het boek "Menselijke biochemie." Binnen de hersenen is serotonine betrokken bij veel processen zoals uw humeur, eetlust reguleren en slaap cyclus.

Serotonine en depressie

Er zijn vele neurotransmitters en hormonen in je hersenen die bijdragen aan hoe je je voelt en hoe u reageert op bepaalde situaties, maar serotonine is een van de meest essentiële regulering van stemming stoffen, volgens het boek "menselijke fysiologie: een geïntegreerde benadering." Hoge niveaus van de serotonine zijn gekoppeld aan geluk of tevredenheid, terwijl lage niveaus geassocieerd met angst, agitatie en depressie worden. Serotonine synthese wordt beïnvloed door talrijke factoren zoals emotionele trauma's, blootstelling aan de zon, eten van bepaald voedsel en oefenen.

Oefening en serotonine

Studies hebben aangetoond dat de meeste vormen van lichaamsbeweging de vrijlating van serotonine in je hersenen verhogen, volgens het boek "Exercise Physiology: Energy, Nutrition en menselijke prestaties." Aërobe oefening verhoogt serotonineniveaus op twee manieren: het vergroot direct het tarief en de frequentie waarmee serotonine in je hersenen wordt vrijgegeven, en regelmatige lichaamsbeweging verhoogt tryptofaan aminozuur niveaus, die serotonine productie subsidiair stimuleert.

Yoga en serotonine

Bikram yoga werd ontwikkeld door yoga meester Bikram Choudhury, die ontwikkelde een set serie van 26 houdingen die tweemaal binnen 90 minuten worden uitgevoerd in een kamer onderhouden bij een temperatuur tussen 95 tot 100 graden Fahrenheit. Hoewel geen wetenschappelijke studies hebben gekeken naar de relatie tussen Bikram yoga praktijk en serotonine productie rechtstreeks, hebben vele anderen gesloten dat yoga wordt geassocieerd met lagere niveaus van schizofrenie, angst, stress en depressie, die zijn gekoppeld aan serotonine. Verder stimuleert yoga ook de hypofyse voor de productie van endorfines, die uw lichaamseigen natuurlijke pijn relievers.


gerelateerde artikelen