Welke oorzaken artritis in de vingers?

March 17

Wanneer de gewrichten in je vingers begint te kwetsen, dus kan het beperken van uw dagelijkse activiteiten. Volgens de Universiteit van de Hand, in Colorado Springs, Colorado, wordt artritis gekenmerkt door roodheid, zwelling en pijn in de gewrichten, veroorzaakt door een ontsteking. Degeneratieve artritis of artrose, wordt voornamelijk veroorzaakt door overmatig gebruik. Reumatoïde artritis is een aandoening die wordt veroorzaakt door een virus of bacterie.

Letsel

Een gewricht verstuikt of gebroken kan beschadigen het kraakbeen in je vingers en leiden tot artritis. Botfragmenten kunnen niet goed genezen en het gewricht wordt gewijzigd. Schade worden vermenigvuldigd als de gewrichten worden gebruikt en de vingers beginnen weer te geven van de symptomen van artritis. Pijn is het eerste teken van artritis en lijkt zelfs wanneer de hand in rust is. X-stralen kunnen het onthullen van de omvang van de schade aan de gewrichten. Actuele crèmes en ontsteking-reducerende medicatie kunnen verlichten de symptomen, terwijl wijzigingen in de manier waarop de vingers worden gebruikt het voorkomen extra pijn en zwelling dat kunnen.

Gebruik

Repetitieve bewegingen en overmatig gebruik kunnen een stimulans zijn het begin van artrose in de handen en vingers. De Cleveland Clinic meldt dat de voorwaarde is meest voorkomende later in het leven, na jaren van overmatig gebruik. Terwijl vrouwen neigen te ontwikkelen degeneratieve artritis meer dan mannen, hebben bijna 60 procent van de volwassenen ouder dan de leeftijd 60 een zekere mate van artritis in hun vingers. Als het kraakbeen in je vingers brokkelt verder af, zijn er vaak bijbehorende geluiden, zoals slijpen of te klikken. Gewrichten gezwollen en rood, beperking beweging geworden. Wijzigen van de repetitieve activiteiten, of het is werk-gerelateerd, op een computer of een machine, of in verband met een hobby zoals breien of haken, kan helpen verminderen van artritis symptomen. Een brace of een ander apparaat dat de vingers in de plaats houdt kan helpen verlichten van de pijn en ontsteking. Cortison injecties en oefeningen ook helpen langzame degeneratie van gewrichten.

Virussen

Bacteriën of virussen die zich hebben verspreid via de bloedbaan naar de vingers kunnen leiden tot reumatoïde artritis. Ontsteking veroorzaakt door het virus zich ophoopt in de tijd en creëert een verdikking van de vliezen rond de gewrichten. Uiteindelijk het gewricht kan permanent beschadigd kunnen raken, verliezen zijn vorm en wordt vernietigd, volgens artsen bij de kliniek van Mayo. Terwijl de onderzoekers nog niet weten waarom reumatoïde artritis evolueert van het virus, zij geloven dat het wordt veroorzaakt door een verscheidenheid van redenen, variërend van erfelijkheid tot levensstijl. Roken verhoogt het risico van het ontwikkelen van de voorwaarde, vooral wanneer andere leden van een familie de ziekte hebben. Steroïden en andere artritis medicijnen helpen om de symptomen te verlichten, maar vaak een gewricht moet worden vervangen met een operatie.


gerelateerde artikelen