De oorzaken van hoge kalium bij ouderen

May 2

De oorzaken van hoge kalium bij ouderen

De elektrolyt stoornis hyperkaliëmie, of hoge kalium, is een ernstige en potentieel levensbedreigende aandoening. De nieren, met de hulp van de hormonen renine en aldosteron, evenwicht het van kalium in het lichaam. Naarmate mensen ouder worden, de nieren minder efficiënt verschuldigd tot verlies van de nier massa en verminderde bloedstroom. Ouderen zijn gevoeliger voor hyperkaliëmie als gevolg van deze wijzigingen van de leeftijdsgebonden nier naast medische aandoeningen vaker voor bij oudere personen.

Diabetes

De BC endocriene Research Foundation merkt op dat ongeveer 20 procent van de mensen boven de 65 jaar diabetes op enig moment in hun leven ontwikkelen zal. Diabetes, gecombineerd met de leeftijd gerelateerde afname van de nierfunctie, kan leiden tot een aandoening genaamd hyporeninemic hypoaldosteronism, volgens het artikel "Hyperkaliëmie in de oudere" gepubliceerd in 1997 in het dagboek van algemene interne geneeskunde. Deze aandoening treedt op wanneer er een onderbreking van de secretie van het hormoon renine, wat leidt tot hoge niveaus van kalium in het bloed. De behandeling kan onder meer een lage kalium-dieet, met behulp van een medicijn genaamd een lus diureticum, waardoor de uitscheiding van kalium, of medicijnen die zich binden aan kalium in de darm.

Hoge dieet kalium

Patiënten met hoge bloeddruk gebruik vaak van zout substituten. Voor oudere patiënten die al leeftijdsgebonden nierfunctie, kunnen deze no-zout substituten een gevaarlijke hoeveelheid kalium bevatten. Volgens een artikel 2002, "Drug-geïnduceerde hyperkaliëmie," gepubliceerd in de American Journal of Medicine,"voorzichtigheid moet ook worden gebruikt met zoutarm bereide maaltijden. Kaliumchloride deze maaltijden gebruiken ter vervanging van zout, verhoging van de hoeveelheid kalium verbruikt en op hun beurt verhogen het risico van hyperkaliëmie.

ACE-remmers

ACE-remmers zijn een klasse van medicatie voorgeschreven voor hoge bloeddruk en congestief hartfalen. Hyperkaliëmie wordt gemeld in 10 procent van de patiënten op ACE-remmers. Deze medicijnen verminderen de afscheiding van aldosteron, volgens het artikel "Drug-geïnduceerde hyperkaliëmie." Patiënten met slechts bescheiden leeftijdsgebonden nier insufficiëntie hyperkaliëmie terwijl op ACE-remmers kunnen ontwikkelen, en patiënten met hartfalen zijn zelfs groter risico. Het consumeren van een lage kalium-dieet kan helpen, hoewel sommige patiënten wellicht veranderen medicijnen.

NSAID toxiciteit

Ouderen nemen vaak steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) voor artritis of spier pijnen en pijnen. Volgens het artikel "Hyperkaliëmie in de oudere", oudere patiënten langer duren voordat duidelijk NSAID's uit het lichaam, wat resulteert in verhoogde concentraties van de metabolieten van drugs. Deze metabolieten kunnen verminderen de productie van renine en aldosteron, wat leidt tot hyperkaliëmie. Extra hoge kalium risicofactoren voor ouderen die gebruik maken van NSAID's omvatten dehydratie, lage dieet-eiwit, congestief hartfalen en sommige diureticum medicijnen.


gerelateerde artikelen