Vertel Me iets over jezelf--Job Interview Tips

May 10

Vertel Me iets over jezelf--Job Interview Tips

"Vertel me iets over jezelf." De meeste van de sollicitatiegesprekken beginnen met deze schijnbaar onschuldige uitdrukking. Je moet antwoord op deze vraag wijselijk, echter, of u zult het risico niet verkrijgen van de baan. Niet alleen deze vraag geeft de werkgever dat zo belangrijke eerste indruk van u, het kan ook zet de Toon voor het hele interview en ofwel aanmoedigen of ontmoedigen de interviewer willen om meer te leren.

Richten op de positie

Concentreren op de taak waarvoor u interviewen en overwegen welke kwaliteiten hebt dat het bedrijf in die positie moet. Bijvoorbeeld als je naar een baan als verpleegkundige in een verpleeghuis, zeggen solliciteert, "Ik heb een verpleegkundige voor 15 jaar en hadden de meeste werken met oudere patiënten de meeste." Als je op een financiële positie, antwoord solliciteert, "Ik heb al 20 jaar een financiële manager en succesvol zijn geweest door een logische, goed-gedachte-uit, verantwoordelijke beslissingen. Deze besluiten helpen het bedrijf inkomsten een toename met 10 procent in de afgelopen paar maanden, zelfs in een moeilijke economie."

Uw antwoord kort houden

Het antwoord op het 'vertel me over jezelf' vraag is vaak wel een "elevator speech" of 30-seconden advertentie. Het antwoord op die vraag is alleen bedoeld om te worden van een zeer korte samenvatting om uw vaardigheden en interesses.

Maak uw antwoord verleidelijk

Hoewel de meesten van ons geen glamoureuze carrière, kunt u de vraag "vertel me over jezelf" te krijgen van de werkgever belang. Mogelijke antwoorden kunnen zijn: "Ik begon mijn carrière in de bouw, maar ik ontdekte al snel dat ik heb een echte flair voor verkoop. Ik maakte enkele suggesties met mijn werkgever die hen geholpen om nieuwe records in woningen begint."of"ik graag werken in de gezondheidszorg, omdat ik graag denken op mijn voeten en werken met mensen. Bijvoorbeeld, onlangs was ik staat om erachter dat één patiënt die bijzonder lusteloos was was niet depressief als we dachten. Hij had een reactie op een medicijn."

Voorkomen van persoonlijke gegevens

Uw antwoord op deze vraag moet kort en gerelateerd aan het werk in kwestie. De werkgever zal waarschijnlijk niet schelen waar je geboren werd, hoeveel broers en zussen of kinderen u hebt of dat u geniet van breien of houtbewerking. Daarnaast bespreken persoonlijke informatie onbewust, kan de werkgever te worden bevooroordeeld tegen u, zelfs voor een minder belangrijke kwestie. "Hij houdt van vissen?" de werkgever kan denken. "Zo was de laatste man in die baan. Hij werkte niet uit--hij weg was de allertijden. Deze kerel waarschijnlijk niet zou passen hier."

Blijven nederig

Er is een duidelijk verschil tussen vertrouwen en opscheppen. Beantwoording van de vraag "vertel me over jezelf" is een kans voor u om uw vaardigheden en resultaten, niet de wereld te vertellen hoe geweldig je bent. "Ik was gelukkig genoeg om de top-verkoper in mijn regio zijn geweest voor de afgelopen 10 jaar," klinkt een stuk beter dan "ik singleihandedly trok de onderneming van faillissement."


gerelateerde artikelen