Bijwerkingen van de overlapping-Band

June 15

Bijwerkingen van de overlapping-Band

Hoewel het regelbare maag-band chirurgie is over het algemeen veilig en effectief, zijn er potentiële bijwerkingen, zoals bij elke chirurgische procedure. Veel bedrijven maken het apparaat van de band gebruikt in de chirurgie. ALLERGAN produceert het handelsmerk overlapping-Band-apparaat. Tijdens de procedure van een maag-band wikkelt een chirurg de band over de bovenste maag, maken een kleinere tas die in de grotere, lagere deel van de maag uitmondt. Dit resulteert in patiënten volledige gevoel na het eten van kleine porties te eten. Bijwerkingen kunnen optreden als gevolg van de operatie, complicaties of de band zelf. 89 procent van de patiënten gerapporteerd in de overlapping-Band VS klinische proef, ten minste één van de bijwerkingen na de operatie.

Na chirurgie infectie

De overlapping-Band als procedure wilt uitvoeren, een chirurg beschikt niet over de maag holte invoeren. In feite, vereist de operatie slechts een paar kleine incisies, normaal gesproken minder dan de helft een duim. Dit sterk minimaliseert, maar wordt niet verwijderd, het risico van infectie. Dr. Christine J. Ren schreef in een artikel van 2002 voor de American Journal of Surgery, dat een studie post-operatieve infectie heeft plaatsgevonden in 4 procent van de patiënten van de overlapping-Band. Alle van de infecties werden succesvol behandeld met antibiotica. Één patiënt zich verder ontwikkelen complicaties die werden met succes behandeld.

Ontsporing van de band

Soms is de overlapping-Band apparaat dia's naar beneden het grotere zakje van de maag, waardoor de band aan te scherpen. Het probleem kan optreden als de band stond te losjes, als te weinig steken werden geplaatst, of als de patiënt eet een maaltijd die te groot is. Volgens Allergan, ontsporing van de band treedt op in 24 procent van de gevallen. De ontsporing probleem wordt meestal opgelost door een arts herpositionering of aanscherping van het apparaat van de band.

Zure terugvloeiing

Zure terugvloeiing kunnen zijn een normale bijwerking van overlapping-Band chirurgie. Zure terugvloeiing kan leiden tot brandend maagzuur. Terwijl de voorwaarde kan worden behandeld met over-the-counter antacidum medicatie, moet het worden gemeld aan de behandelende arts. Soms, als de patiënt heeft had geen problemen met zure terugvloeiingschirurgie post en dan plotseling het ontwikkelt, kan de voorwaarde worden geactiveerd door een ontsporing van de band.

Band erosie

Band erosie is een ernstige potentiële neveneffect van overlapping-Band chirurgie. De aandoening ontwikkelt wanneer het apparaat van de band wrijft tegen en uiteindelijk in de maag tast. Het is zeldzaam. In haar studie, Dr. Ren opgemerkt dat de voorwaarde kwam in minder dan 1 procent van de patiënten van de overlapping-Band. Een patiënt kan eerst beginnen te merken dat hij is in staat om te eten meer dan tevoren. Er kan ook pijn of roodheid op de plaats van de incisie. Onbehandeld, kan band erosie leiden tot een ernstige infectie. Voor de behandeling van het probleem, moet een chirurg operatief verwijderen en verplaatsen van de band.


gerelateerde artikelen