Dagelijkse behoefte aan vitamine C

July 21

Overzicht

Het aanbevolen dieet hoeveelheid (RDA) is de gemiddelde dagelijkse inname van een voedingsstof nodig zijn om te voldoen aan de eisen van een gezond persoon, zoals uitgelegd door de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH). ADH's voor vitamine C (ascorbinezuur of ascorbaat) worden hoger dan het bedrag dat nodig is om te voorkomen dat tekort ingesteld. Voor baby's, is de meting bekend als Adequate inname (AI) ingesteld door de Food and Nutrition Raad (FNB) van het Instituut voor geneeskunde omdat ADH's zijn niet vastgesteld voor deze leeftijdsgroep.

Baby 's

Dagelijkse behoefte aan vitamine C

De FNB ingesteld een AI van vitamine C voor baby's met 40mg dagelijks vanaf de geboorte op 6 maanden en 50mg dagelijks van 7 tot 12 maanden. Dit is gelijk aan de gemiddelde inname van vitamine C in gezonde zuigelingen die borstvoeding. De FNB moedermelk vindt een passende bron van vitamine C en adviseert niet voeding van zuigelingen elke vorm van koemelk. Koemelk bevat zeer weinig ascorbinezuur en warmte kan vernietigen deze vitamine. Zowel jongens als meisjes moeten een minimum van 40mg vitamin C per dag vanaf de geboorte tot 6 maanden en 50 mg dagelijks van 7 tot 12 maanden.

Kinderen en volwassenen

Dagelijkse behoefte aan vitamine C

Jongens en meisjes leeftijd 1 tot en met 3 jaar hebben een RDA 15 mg vitamine C per dag, volgens de NIH. Die 4 tot en met 8 jaar moeten 25mg dagelijks en kinderen 9 tot en met 13 jaar oud moeten 45mg per dag. Overwegingen zijn gemaakt door het geslacht beginnen op de leeftijd van 14, als meisjes een RDA van 65mg vitamine C per dag tot de leeftijd van 18 jaar en jongens een RDA van 75mg tijdens deze leeftijdscategorie hebben. Van 19 verder nodig vrouwen 75mg vitamine C per dag, hoewel zwangere vrouwen een RDA van 80 tot en met 85mg en borstvoeding vrouwen 115 tot 120 mg. mannen 19 hebben en over een vitamine C RDA van 90mg per dag.

Rookvrije overwegingen

Dagelijkse behoefte aan vitamine C

Mensen die roken moeten 35mg meer vitamine C per dag dan rokers, zoals opgemerkt door de NIH. Dit is deels omdat rokers oxidatieve stress gestegen en ascorbinezuur een antioxidant is. Regelmatige blootstelling aan tweedehands rook ook aangedrongen op hogere inname van vitamine C, hoewel een specifieke eis niet is ingesteld.

Gezondheidsvoorschriften

Dagelijkse behoefte aan vitamine C

Mensen met bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften of voeding gedrag kunnen niet genoeg vitamine C als consumeren alleen de RDA voor hun leeftijdsgroep. Het gaat hierbij om ouderen, armen, daklozen of geesteszieken mensen die eten van een beperkte variëteit of de hoeveelheid levensmiddelen. Personen die misbruik maken van alcohol of andere drugs, of wie niet het verstrekken van adequate voeding, diëten volgen kunnen suppletie van vitamine C nodig. Sommige medische aandoeningen kunnen verminderen absorptie van vitamine C, zoals intestinale malabsorptie, AIDS, eind-fase nierziekte en bepaalde vormen van kanker. Een studie gepubliceerd in het November 2009 nummer van "Gastro-enterologie" opgemerkt dat sommige chirurgische en trauma patiënten, en die ontwikkeling van septische shock, ervaring een drastische daling van de bloedspiegels van ascorbaat. Ernstig zieke patiënten en brandwonden is ook wellicht meer vitamine C-inname. Alle deze individuen hebben verhoogd vitamine C eisen te wijten aan oxidatieve stress en wondgenezing.


gerelateerde artikelen