Wat zijn de oorzaken van pijn in de linker Lower Back?

June 22

Wat zijn de oorzaken van pijn in de linker Lower Back?

Er zijn veel oorzaken van links pijn in de onderrug. Lage pijn kan variëren van een diepe, doffe pijn tot een plotselinge, stekende pijn. Rugpijn kunnen acuut of chronisch zijn. Acute rugpijn ontstaat zonder waarschuwing en duurt vaak enkele dagen tot enkele weken. Pijn in de onderrug wordt beschouwd als chronische als drie of meer maanden duurt. Linkerpagina lage rugpijn kan worden veroorzaakt door musculoskeletale problemen of orgel.

Nierstenen

Nierstenen kan leiden tot pijn in de linker lagere terug. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten zijn nierstenen een van de meest pijnlijke van de urologische aandoeningen. Nierstenen zijn een voorkomende aandoening van de urinewegen, en de meerderheid van nierstenen geven uit het lichaam zonder medische interventie nodig. Nierstenen zijn een harde massa gevormd uit kristallen die van urine scheiden. Hoewel de meeste nierstenen geen symptomen veroorzaken, hebben sommige stenen kunnen leiden tot een persoon ondraaglijke pijn ervaren. De pijn begint meestal plotseling wanneer een steen in de urinewegen blokkeert de stroom van urine. Een persoon kan het voelen van een scherpe pijn in de rug aan de betrokken kant of in de onderbuik die uiteindelijk naar de lies verspreiden kan. Niersteen-gerelateerde rugpijn kan gepaard gaan met misselijkheid en braken.

Spier stammen

Spier stammen kan links pijn in de onderrug. De wervelkolom Universe-website verklaart dat de onderrug of lumbale musculus stammen de meest voorkomende oorzaak van lage rugpijn zijn. De lage rug is bijzonder kwetsbaar voor spier stammen, als gevolg van haar betrokkenheid bij het buigen en draaien van de activiteiten. Er zijn talrijke spieren in de lage terug die een stam of een gedeeltelijke scheuren van spiervezels, met inbegrip van de quadratus lumborum kan lijden. Lumbale spanningen veroorzaken de aangetaste weefsels te worden ontstoken, die beurt veroorzaakt pijn, spier krampen en verminderde waaier van motie in de onderrug. Lumbale musculus stammen variëren in ernst van mild tot gemarkeerd en kan worden slopende. Voorkomende symptomen geassocieerd met stammen van de lumbale spieren zijn lage rugpijn die uitstraalt of reist in de billen, en lage rug stijfheid en pijn die 10 dagen tot twee weken duren.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom kan leiden tot links pijn in de onderrug. Volgens het Johns Hopkins Hospital divisie van gastro-enterologie en Hepatologie is Prikkelbare darmsyndroom een chronische aandoening voor lagere GI, of gastro-intestinale tractus buikvliesontsteking tot 15 procent van de Amerikaanse volwassenen. Voorkomende prikkelbare darm syndroom-gerelateerde symptomen omvatten het volgende: abdominale pijn, zwelling en opgeblazen gevoel, indigestie en problemen met de stoelgang. Symptomen die schijnbaar geen verband houden met de darm worden ook veroorzaakt door irritable bowel syndroom, zoals rugpijn, hoofdpijn, verstoringen van de slaap, post-traumatische stress-stoornis, spierpijn, chronische bekkenpijn en aandoeningen kaak. Prikkelbare darmsyndroom is niet geassocieerd met ernstigere gezondheidsproblemen.


gerelateerde artikelen