Wat zijn de voordelen van drinkwater voor gewichtsverlies?

April 6

Wat zijn de voordelen van drinkwater voor gewichtsverlies?

Ongeacht welke gewichtsverlies plan u op bent, zal je nooit ontsnappen de aanbeveling om meer water te drinken. Water is zo'n essentieel onderdeel van uw dieet dat je veel langer zonder eten overleven kunt dan u zonder water kunt. Of je acht glazen water per dag of gewoon een drankje om je dorst te lessen drinken, kunt niet u verlaten water uit een gezonde voeding en afslanken regime.

Geen calorieën

Water is een drank natuurlijk calorie-vrij, vrij van vet en cholesterol-vrij. U kunt drinken alles wat die je wilt zonder zich het ongerust maken over overtollige of lege calorieën ontsporen van uw gewichtsverlies. Als u niet graag water te drinken omdat het is smakeloos, knijp een schijfje citroen of limoen in het glas. Hebt u een intens hunkeren naar voor uw favoriete gezoete drankje, giet half glas van uw favoriete drankje en vul de rest van het glas met zuiver water. Dit bespaart u de helft van de calorieën, en u zult nog steeds de smaak die je liefde ervaren.

Gevoelens van volheid

Drinkwater kan je je voelt volledig tussen de maaltijden. Probeer nippen van een glas water wanneer onverwachte honger pangs geraakt. Wacht een paar minuten voordat het eten om te zien of u echt honger of gewoon dorst bent. Deze eenvoudige handeling zal ertoe leiden dat u om na te denken voordat u snack, bespaart u veel calorieën. Een kleine studie gepresenteerd op de American Chemical Society is gebleken dat het drinken van twee glazen water voor de maaltijd veroorzaakt particulieren om 75 tot 90 minder calorieën per maaltijd eet. Als je drie maaltijden per dag eet, kunt u maximaal 270 calorieën per dag zonder gevoel beroofd.

Voldoende hydratatie

Een goed gehydrateerd lichaam is een gezond lichaam. De helft van je lichaam is water, maar je verliest sommige elke dag door middel van zweten, urineren en metabolisme. Als u het water u verliest niet vervangen, kunt u gemakkelijk worden gedroogd. Uw beenderen en spieren bevatten een aanzienlijke hoeveelheid water, en ze kunnen niet goed presteren als ze niet goed zijn gehydrateerd. Dit betekent dat uw training minder effectief is, en je zal waarschijnlijk sneller moe krijgen. Een gedroogde lichaam houdt vast aan al het water dat krijgen kan omdat het niet weet wanneer het meer zal krijgen. Dit kan ertoe leiden dat u te krijgen water gewicht. Wanneer je lichaam een gestage aanvoer van het water die het nodig heeft heeft, zal het graag te ontdoen van de overschrijding.

Helpt het metabolisme

Water speelt een rol in het metabolisme van het voedsel dat je eet. Als u niet genoeg water drinken, is je lichaam niet zo efficiënt zijn bij dit proces. Een studie in het "dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" gevonden dat in 14 mannen en vrouwen, 17 oz. van water drinken verhoogd met 30 procent, de stofwisseling gemiddeld, deels als gevolg van het lichaam van de pogingen om het water warm na inname. De studie suggereert dat het verhogen van uw wateropname door 1,5 L per dag voor een jaar tot het verlies van het gewicht van een 5 pond, leiden kan zonder andere wijzigingen.


gerelateerde artikelen