Waarom moeten We Cholesterol?

April 18

Waarom moeten We Cholesterol?

Cholesterol is een wasachtige stof die in het bloed in een complex met eiwit een lipoproteïne genoemd circuleert. Low-density lipoprotein of LDL, is een slechte vorm van cholesterol, omdat teveel het verhoogt uw risico voor coronaire hartziekten, hartaanval en beroerte. Cholesterol is echter ook nodig door uw lichaam voor vele stofwisselingsprocessen, dus houden van uw bloedspiegels in een gezond gamma belangrijk is zowel ter voorkoming van ziekte en zodat uw lichaam om goed te functioneren. Raadpleeg uw arts of een geregistreerde diëtist om een dieet regime voor jou geschikt.

Celmembranen

Je lichaam haalt cholesterol uit het voedsel dat je eet of uit cellen waarmee u gemakkelijker uit grondstoffen. Cholesterol is nodig door elke cel in je lichaam als een component van de celmembraan eromheen. Het helpt om de celmembraan, waardoor het minder vloeistof en meer ondoordringbaar zijn voor externe moleculen stabiliseren. Cholesterol is ook een onderdeel van de membranen van sommige organellen binnen de cel die energie produceren en synthetiseren van eiwitten.

Vitamine D

Cholesterol is een voorloper van een van de belangrijkste vitamines, vitamine D. vitamine D Vervaardigingvan treedt op in de huid, veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. De ultraviolette B stralen in zonlicht fungeren als een co-factor voor de productie van vitamine D, waarvoor cholesterol als grondstof. Hoewel kleine hoeveelheden vitamine D verrijkte levensmiddelen en sommige dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees en eieren bieden, hangt uw lichaam aanzienlijk zijn eigen vermogen om te produceren van deze belangrijke vitamine uit cholesterol.

Steroïdhormonen

Cholesterol is de elementaire bouwsteen van alle steroïdhormonen. Het gaat hierbij om de geslachtshormonen, testosteron, die voornamelijk in de teelballen in mannen, en oestrogeen en progesteron, die voornamelijk in de eierstokken bij vrouwen. Mannen organen maken sommige oestrogeen en progesteron, en de lichamen van vrouwen maken sommige testosteron-- maar in veel kleinere hoeveelheden. Cortisol en aldosteron zijn ook steroïde hormonen, geproduceerd in de bijnier en cruciaal voor de regulering van bloeddruk, reageert aan stress, onderhoud van zout en water evenwicht en werking van uw immuunsysteem. Voor elk hormoon, wordt cholesterol gewijzigd op een bepaalde manier door de cellen van deze organen.

Galzuren

Galzuren zijn gespecialiseerde verbindingen in de lever uit cholesterol vervaardigd. Ze zijn erg belangrijk bij het toestaan van uw spijsvertering te breken vetten. Als je eet, worden galzuren uitgebracht in de darmen als onderdeel van Gal. Deze moleculen hebben speciale kenmerken waarmee ze kunnen vormen van een brug tussen moleculen vet en water. Dit Emulgeert het vet, waardoor het oplosbaar in de intestinale vloeistof waar enzymen zijn in staat te breken.


gerelateerde artikelen