Zink tekortkomingen in peuters

February 27

Zink tekortkomingen in peuters

Zink is een essentieel mineraal dat uw peuter nodig voor de immuniteit, eiwitsynthese, wondgenezing en DNA heeft. Het is ook belangrijk voor gezonde groei en ontwikkeling door middel van de kinderjaren. De beste manier om te voldoen aan de behoeften van uw peuter die 3 mg per dag voor peuters leeftijden met inbegrip van levensmiddelen die zink bevatten is 1 tot en met 3. Problemen in de peuter kunnen jaren en in de toekomst ontstaan als gevolg van een zink tekort.

Symptomen

Peuters die niet voldoende zink krijgen kunnen vertonen niet gedijen, verlies van eetlust en slechte immuniteit. Ernstige gevallen kunnen produceren haaruitval, diarree, gewichtsverlies, slechte wond genezing, mentale problemen, problemen met proeverij en huid voorwaarden. Als u bezorgd bent, van uw peuter kinderarts zal het uitvoeren van een eenvoudig bloedonderzoek om te controleren van haar niveaus van zink en een supplement voorschrijven als ze lager is dan normaal.

Oorzaken

Een zink tekort is zeldzaam in Amerika, maar als het wordt weergegeven in uw peuter, het is zeer waarschijnlijk als gevolg van een ontoereikend bedrag in haar dieet. Malabsorptie of gastro-intestinale aandoeningen, zoals coeliakie of de ziekte van Crohn, kunnen ook leiden tot een zink tekort op deze leeftijd. Peuters die lijden aan sikkelcelanemie zijn ook op een hoger risico wordt zink tekort. Omdat zink voor in vele soorten vlees en dierlijke producten komt, kan een peuter die volgt op een vegetarisch dieet ontwikkelen een zink tekort als gevolg van de uitsluiting van deze voedingsmiddelen.

Behandeling

Een zink tekort wordt meestal behandeld door het verhogen van uw peuter inname met dieetveranderingen en eventueel ook een dagelijkse aanvulling. Levensmiddelen die zink bevatten bevatten rundvlees, kip, varkensvlees, krab, gebakken bonen, yoghurt, havermeel, kaas, erwten, notenpasta, melk en tarwekiemen. Als je peuter een kieskeurig eter is of een heleboel voedsel niet eten, kan haar arts voorstellen suppletie.

Complicaties

Onbehandeld, een peuter van zink tekort kan leiden tot diverse problemen nu en als hij ouder wordt. Groei retardatie kan optreden, dat is een aandoening die wordt gekenmerkt door abnormale patronen van groei in lengte en gewicht. Vertragingen in de motorische ontwikkeling en een slechte concentratieperiode zijn voorwaarden die gekoppeld aan lage zink inname onder kinderen zijn; ze vanaf een jonge leeftijd aanwezig kunnen zijn of kunnen worden weergegeven wanneer uw peuter school voert. Vertraagde seksuele rijping en impotentie kan ook optreden in de latere jaren. De verlaagde immune functie die met een zink tekort optreedt betekent uw peuter kan ziek worden steeds vaker en wellicht niet zo snel als hij anders zou herstellen.


gerelateerde artikelen