Onderdelen van een Pacemaker

October 20

Een pacemaker is een kleine medische apparatuur die is geïmplanteerd in de borst of de buik om abnormale hart ritmes reguleren. Zijn uitvinding wordt toegeschreven aan Dr. John Hopps, die in 1950 de eerste pacemaker in samenwerking met Dr. W.G. Bigelow en Dr. J.C. Calahan, aan het Banting Institute in Toronto gemaakt. Pacemakers kunnen tijdelijk of permanent, maar in beide gevallen zijn zij samengesteld uit twee belangrijke componenten.

Pulse Generator

De pulse generator is de hub van de pacemaker en bestaat uit een verzegelde lithiumbatterij en een kleine elektronische schakeling. De pulse generator is verantwoordelijk voor de productie van de elektrische signalen die het hart te verslaan. Volgens de Cincinnati Children's Heart Institute, de pulse generator is zeer klein en weegt tussen de 20 en 30 g. De levensduur van de pulse generator is eindig en zal waarschijnlijk moeten elke vier tot en met 10 jaar vervangen. Van de patiënt cardioloog zal kunnen zijn om te bepalen wanneer de puls generator moet ruim voor de batterijen uitgeput worden vervangen.

Leads

De leads zijn geïsoleerd, flexibele draden die de elektrische van de pulse generator naar het hart signalen. Een pacemaker wellicht een of twee leads. Een pacemaker met één loden heet een pacemaker één kamer; een pacemaker met twee leidt in bekend als dual-kamer pacemaker. De leiding in een single-kamer pacemaker is aangesloten op het atrium of de ventrikel. De leads in een dual-kamer pacemaker zijn gekoppeld aan het atrium en het ventrikel. Een arts zal beslissen welk soort pacemaker nodig is, gebaseerd op de aard van de verstoring van ritme in de patiënt.

Andere componenten

Pacemakers bevatten andere onderdelen waarmee de puls generator om te communiceren met de leiding, met inbegrip van de elektrode en het mechanisme voor fixatie. De elektrode is gelegen op het puntje van lood en is verantwoordelijk voor het leveren van elektriciteit aan het hart. Het kan ook informatie uit het hart nemen en leveren het terug naar de generator. De fixatie mechanisme maakt het puntje van de voorsprong vast te stellen naar de hartkamers; het is meestal gemaakt van een metaal legering.


gerelateerde artikelen