Constipation in Preemie pasgeborenen

January 19

Constipation in Preemie pasgeborenen

Preemie baby's hebben meer problemen met constipatie dan voldragen baby's om verschillende redenen. Verminderde spierspanning, preemie formules en een geschiedenis van darm-infecties kunnen allemaal bijdragen aan problemen met de ontlasting in de premature baby's, zelfs nadat ze uit het ziekenhuis komen. Praat met uw baby's arts als u denkt dat hij verstopt dat, aangezien verminderde stoelgang ook op ernstige medische aandoeningen in sommige gevallen duiden kan.

Oorzaken

Constipatie in preemies mogelijk het gevolg van verschillende factoren. Preemies krijgen vaak een calorierijke formule met ijzer om te voldoen aan de verhoogde nutritionele behoeften. Ijzer kan leiden tot constipatie. Maar liefst 66 procent van de preemies ook afgenomen spierspanning voor de eerste jaren van het leven, zegt Helen Harrison, auteur van "de Premature Baby boek: een Parents Guide to Coping en zorg in de eerste jaren." Het gaat hierbij om de spieren die voortbewegen van afval via het maag-darmkanaal. Wanneer de GI tractus trager dan normaal werkt, absorbeert uw baby meer water uit de darm, waardoor de resterende ontlasting hard, droog en moeilijker te passeren. Vele preemies ontwikkelen ook intestinale infecties die gedeelten van de darm, soms permanent beschadigen. De beschadigde darm kan minder efficiƫnt functioneren.

Symptomen

Het nummer van de ontlasting die van uw baby elke dag heeft geen constipatie is gedefinieerd. Vele perfect gezonde baby's hebben alleen stoelgang om de paar dagen, vooral als u borstvoeding geven, gastro-enteroloog pediatrische Dr. Susan Baker van vrouwen en kinder ziekenhuis van Buffalo op BabyZone vertelt. Constipatie verwijst naar de kwaliteit, niet de kwantiteit van de ontlasting van uw baby. Hard, droog en moeilijk te passeren van ontlasting vormt constipatie, niet het feit dat je baby niet een stoelgang elke dag. Uitpersen, huilen of grommend terwijl het hebben van een stoelgang betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij verstopt, hoewel het kan. Nieuwe baby's niet vertrouwd zijn met de sensaties van het passeren van een stoelgang en vaak met mimiek en geluiden die met een moeilijke stoelgang-geluid maken, zelfs wanneer het niet reageren. (ref 6) Bloed strepen op de buitenkant van de ontlasting kunnen duiden op moeilijk-aan-pass krukken.

Behandeling en preventie

Geef nooit een prematuur baby van over-the-counter medicatie voor de behandeling van constipatie zonder toestemming van uw arts. Als uw arts goedkeurt, veranderen van uw baby formule, geven glycerine zetpillen of eenvoudige maatregelen zoals een warm bad of een zachte buik kan massage helpen.

Overwegingen

Constipatie is mogelijk een indicatie van andere problemen in een pasgeboren preemie. Indien niet aan meconium, de donkere groene eerste ontlasting van pasgeborenen, kan duiden op niet constipatie maar een soort van intestinale blokkade, met inbegrip van Hirschsprung's disease. Baby's met Hirschsprung's gebrek aan zenuwcellen in delen van de dikke darm dat signaal spieren te duwen afval via de darmen. Baby's met cystic fibrosis kunnen ook mislukken geschiedde meconium ontlasting in de eerste paar dagen van leven. Preemie baby's duren langer om te passeren meconium dan voldragen baby's; 99 procent van voldragen baby's pass meconium binnen de eerste 24 uur na de geboorte, terwijl slechts 37 procent van de preemies doen, kinderarts Dr. Vera Loening-Baucke wordt uitgelegd in de November 1999 editie van "American Family Physician."


gerelateerde artikelen