Hoe om te hydrateren uw droge mond van medicatie

November 10

Droge mond, of xerostomia, is een veelvoorkomende bijwerking van veel medicijnen, waaronder antihistaminica, sommige antidepressiva en drugs gebruikt voor de behandeling van epilepsie, misselijkheid, astma en acne. Zonder behandeling, kan droge mond leiden tot zweren in de mond, gebarsten lippen, een zere keel en tong, slechte adem en gebitsproblemen. Gelukkig bestaan er een aantal effectieve remedies voor hidratatie van de monding ter voorkoming van deze complicaties en uw ongemak verlichten.

Stap 1

Kauwgom kauwen of zuigen op hard candy te verhogen van speeksel stroom binnen uw mond. Kies suikervrije kauwgom en snoep te behoeden voor uw tanden Holten, en brush en floss dagelijks om te behouden van uw tandheelkundige gezondheid.

Stap 2

Slok op water gedurende de dag om uw mond gehydrateerd. Dit is vooral gunstig bij warm weer is of als je de neiging om te ademen door je mond, een gewoonte die bijdraagt aan de droge mond. The American Academy of oraal geneesmiddel waarschuwt echter dat water te nippen eigenlijk symptomen verergeren kan door het verminderen van de mondelinge slijm-film, die natuurlijk de lijnen van je mond.

Stap 3

Voer een luchtbevochtiger in uw huis toe te voegen vocht aan uw omgeving. Plaats de luchtbevochtiger in uw slaapkamer 's nachts als je met uw mond open slaapt.

Stap 4

Gebruik een kunstmatig speeksel-oplossing om de verminderde speeksel functie veroorzaakt door de medicatie tegen te gaan. Deze speeksel-vervangers beschikbaar zijn over de toonbank en zijn nuttige alternatieven tot drinkwater voor het slapen gaan als u wilt voorkomen dat wakker om te plassen. Speeksel-vervangers komen in vloeibare, spray en gel vorm.

Stap 5

Probeer een recept medicatie voor de behandeling van uw droge mond als andere opties hebben gefaald om de symptomen te verlichten. Pilocarpine en cevimeline zijn beide goedgekeurd voor de behandeling van een droge mond. Spreken met uw arts over de voordelen van het gebruik van deze medicijnen. Dr. Dan Peterson van familie zachte TandZorg meldt dat pilocarpine speeksel stroom binnen 20 minuten en de effecten laatst voor maximaal vijf uur verbetert.

Tips

  • Beperk uw inname van cafeïne als u last van een droge mond heeft. Cafeïne fungeert als een diureticum en symptomen kan verergeren. Roken draagt ook bij aan droge mond.

Wat die u nodig hebt

  • Suikervrije kauwgom
  • Suikervrije snoep
  • Luchtbevochtiger
  • Speeksel Plaatsvervanger

gerelateerde artikelen