Zijn mosselen rijk aan Cholesterol?

December 5

Zijn mosselen rijk aan Cholesterol?

Dierlijk voedsel, met inbegrip van schaal-en schelpdieren, bevatten sommige cholesterol. Of u moet beperken of vermijden van bepaalde voedingsmiddelen als gevolg van hun cholesterol gehalte, hangt af van de rest van uw dieet en of bent u op risico voor hart-en vaatziekten. Uw arts raadt meestal uw cholesterol-inname te beperken, als uw cholesterol hoog genoeg is om je hart in gevaar brengen.

Wat je krijgt

Een 3-ounce portie mosselen bevat minder dan 1 gram verzadigd vet en dicht bij 2 gram van hart-gezonde onverzadigde vetten, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Mosselen zijn rijk aan cholesterol, echter. Als het gaat om zeevruchten, is een typische portie grootte tussen 3 en 6 ounces. Een 3-ounce portie mosselen bevat 48 mg cholesterol, en een 6-ounce portie 95 milligram. Ter vergelijking: een 3-ounce portie T-bone steak bevat 51 milligrammen van cholesterol.

Heilzame nutriƫnten

Mosselen zijn bijzonder rijk aan jodium en selenium en zink en ijzer. Zij bevatten hoge hoeveelheden voor vitamine B-12 en zijn rijk aan folaat ook. Hebt u met hoog cholesterolgehalte, kunt u meestal nog mosselen verbruiken, zolang u uw delen bepalen. Het kiezen van een gedeelte van de 3-ounce in plaats van een gedeelte van 6 ounce is een goed idee.


gerelateerde artikelen