Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

December 24

Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

Meer dan een miljoen gevallen van chlamydia hebben gemeld in de VS sinds 2006, volgens de Centers for Disease Control en preventie of CDC. Eén op de vier Amerikanen tussen de leeftijd van 15 tot en met 55 zal eindigen met een STD in hun leven, en de meeste van die gevallen verschijnen in mensen onder de leeftijd van 25, volgens het Center for Young Women's Health. Momenteel zijn er meerdere opties voor het testen, met labtesten steeds sneller beschikbaar en gevoeliger elk jaar.

Waarom testen

Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

Testen is belangrijk, omdat veel ziekten geen symptomen hebben. Zelfs als er symptomen, weergeven ze vaak niet voor weken, zodat deze ziekte kan worden doorgegeven aan een nieuwe partner zonder het te weten. Chlamydia wordt beschouwd als een stille ziekte, volgens het CDC, als veel mensen die hebben geen symptomen en degenen die symptomen opmerken merkt het één tot drie weken na een seksuele ontmoeting. Herpesvirus kan zelfs zonder een open zweren die zichtbaar worden doorberekend. Humaan papillomavirus, HPV, heeft helemaal geen symptomen en sommige stammen zijn verantwoordelijk voor baarmoederhalskanker bij vrouwen. De CDC beveelt dat alle seksueel actieve vrouwen onder de leeftijd van 25 jaar krijgen ten minste eenmaal per jaar, meer getest vaak als er meerdere partners of symptomen van een ziekte.

Waar te gaan

Een arts of nurse practitioner die gespecialiseerd in gynaecologie is zal zitten kundig voor de passende tests uitvoeren. Vele klinieken zoals Planned Parenthood bieden glijdende vergoeding schalen en absolute privacy voor degenen die hebben geen verzekering of jonger bent dan 18 jaar. Zelfs als een vrouw haar jaarlijkse Pap-examen krijgt, is het belangrijk om te vragen voor een STD-test, als ze worden niet automatisch uitgevoerd op het examen. Met ingang van 2010 een paar online bedrijven zijn het aanbieden van thuis testen kits, volgens de Mayo Clinic.

Visuele examen

Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

Planned Parenthood stelt dat een office-examen een visueel onderzoek van de buitenste geslachtsorganen en anus en visualisatie van de baarmoederhals, de opening naar de baarmoeder omvatten zal. Een speculum wordt gebruikt voor het openen van de vagina breder voor eenvoudiger controle van de baarmoederhals. De beoefenaar kijkt voor open wonden, huiduitslag, abnormale lossing of wratten.

Sample collectie

Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

Een steekproef van de vaginale afscheiding wordt geplaatst op een glasplaatje en verschillende katoenen wissers zijn ontleend aan de vagina en de baarmoederhals. Deze monsters worden vervolgens verzonden naar een lab. Bloed-en urine kunnen daarnaast worden gebruikt voor testdoeleinden, volgens Planned Parenthood. Home kits vereist meestal de vrouw mail zowel een doekje en een monster urine. De Mayo Clinic stelt dat thuis tests hogere tarieven van de vals-positieve dan hebben in het testen van office, met ingang van 2010.

Lab testen

Hoe worden STD Tests uitgevoerd op vrouwen?

Zodra de monsters in het lab zijn, probeert het lab te groeien van alle potentiële ziektes op specifieke cellijnen. Of de monsters worden geplaatst in machines die testen voor de aanwezigheid van ziekte door pogingen om te repliceren van het virus of bacterie over en weer. De laatste van de twee keuringen heeft meer specifieke resultaten, maar de cultuur-celmethode is nog steeds de gouden standaard voor vele STD tests.


gerelateerde artikelen