Wat zijn de behandelingen voor Macula oedeem?

April 16

Wat zijn de behandelingen voor Macula oedeem?

De macula is het deel van het netvlies met fotoreceptor cellen genaamd kegels, waardoor de gezichtsscherpte. Volgens Mitchell Scheiman, Maxine Scheiman en Stephen G. Whittaker auteurs van "Low Vision revalidatie", de aandoening, de zogenaamde "macula oedeem" treedt op wanneer vloeistof in het midden van de macula lekken, waardoor het zwellen en visie wazig. Oorzaken van macula-oedeem zijn centrale retinale veneuze blokkade, diabetische retinopathie, uveitis, complicaties van cataract chirurgie en reacties op medicatie.

Focal laserbehandeling

Macula oedeem kunnen een zeer ernstige aandoening voor diabetische patiënten, verlies van de visie en zelfs blindheid veroorzaken. Volgens Donald S. Fong, M.D., M. P. H. en Robin Demi Ross, M.D. auteurs van "The Diabetes Eye Care Sourcebook" is laserbehandeling zeer effectief voor de behandeling van ME. Het nationale Instituut van het oog meldt dat de arts eerst een test een fluoresceïne angiogram genoemd om te bepalen welk type van laserchirurgie te gebruiken kan uitvoeren. De procedure genaamd "focal laserbehandeling" hiervoor verschillende honderd klein laser brandwonden te vertragen vloeistof lekkages en het verminderen van de hoeveelheid vloeistof in de retina. Deze behandeling stabiliseert de voorwaarde maar niet verbeteren visie.

Panretinal Photocoagulation

Scheiman, Scheiman en Whittaker verslag dat macula oedeem kan ook aanwezig zijn in meer ernstige gevallen van diabetische retinopathie waar een laserbehandeling genaamd "panretinal photocoagulation" kan worden uitgevoerd. Deze behandeling wordt geprobeerd om te stoppen met de verspreiding van abnormale bloedvaten. Volgens Gary H. Cassel, M.D., Michael D. Billig en Harry G. Randall, M.D. auteurs van "The Eye Book" betreft panretinal photocoagulation 800 tot 2.000 pinpoint-sized brandwonden die duurt twee of drie sessies om te voltooien.

Medicijnen

Volgens de Macula Center, een aandoening genaamd "cystoid macula oedeem" resultaten wanneer meerdere cyste-achtige ruimten binnen de macula vormen. De meest voorkomende oorzaak is een complicatie na recente oogchirurgie. Behandelingen met behulp van geneesmiddelen omvat oogbeschadigingen en/of steroïde oogdruppels, oogbeschadigingen en/of steroïde injecties rond de ogen en orale anti-inflammatoire geneesmiddelen te verminderen zwelling. Cassal, Billig en Randall verslag dat sommige medicijnen macula oedeem veroorzaken en behandeling dient te eindigen van hun gebruik. Mogelijke medicijnen waardoor de macula oedeem omvatten tamoxifen (Nolvadex, Istubal, Valodex) die wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker; het hormoon epinefrine, ook bekend als adrenoline; en propine, die wordt gebruikt om te bepalen van de oogboldruk bij glaucoom patiënten.

Alternatieve behandelingen

Volgens de website natuurlijke Eye Care herstellen bepaalde voedingsstoffen zoals die gevonden in vis en vitaminen patiënten kunnen helpen van macula oedeem. Zij beveelt aan algemene gezondheid verbeteren om de behandeling van aandoeningen van het oog door het elimineren van roken, cafeïne, transvetten en MSG te vermijden en beperken van alcoholgebruik. Ook wordt aanbevolen het nemen van een dagelijkse multi-vitamine, een anti-inflammatoire voedingsstof genaamd serraflazyme, de visie gezondheid aanvulling Methylsulfonylmethaan (MSM) en veel antioxidanten via groenten en fruit consumeren.


gerelateerde artikelen