Natuurlijke suikers in sinaasappelen

September 11

Natuurlijke suikers in sinaasappelen

De natuurlijke suikers die je krijgt van het eten van een oranje zijn hetzelfde type als kristalsuiker, maar u hoeft niet te zorgen zo veel over de gevolgen daarvan voor uw gezondheid. Sinaasappelen eigenlijk drie verschillende vormen van natuurlijke suiker bevatten, maar de suiker geeft je een energieboost zonder spiking bloedsuiker omdat het deel uitmaakt van een hele voedsel. U krijgt ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C en andere nuttige voedingsstoffen.

Drie soorten natuurlijke suiker

Fructose is algemeen bekend als "fruit sugar", maar het is niet de enige soort natuurlijke suiker in fruit. In feite, meestal komt met andere suikers, volgens Elmhurst College. Dat geldt voor sinaasappels omdat ze fructose, glucose en sacharose bevatten. Fructose en glucose bestaat uit een eenheid van suiker, dus ze worden opgeroepen monosacchariden. Wanneer glucose en fructose te verenigen, maken ze het disaccharide sacharose. Elk suiker schenkt een ander niveau van zoetheid. Sacharose, die u als lijstsuiker kennen, heeft een score van de zoetheid van 100. In vergelijking met sucrose, heeft fructose een score van 140, terwijl glucose niet zo zoet en enige tarieven 70 tot 80 is.

Bedrag in een oranje

Een middelgrote navel oranje bevat 17.56 gram totaal koolhydraten, waaronder 11,9 gram natuurlijke suiker. Sacharose is goed voor de helft van de totale suiker. Nog eens 23 procent van het totaal komt uit glucose, terwijl fructose 27 procent van de suiker in een sinaasappel vertegenwoordigt. Een navel Oranje heeft 69 calorieën. Bijna 48 van de totale calorieën afkomstig uit suiker omdat elke gram suiker 4 calorieën biedt, volgens de Iowa State University.

Effect op de bloedsuikerspiegel

De glycemische index tarieven koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen op basis van hoeveel ze uw bloedsuikerspiegel verhogen. Sinaasappelen hebben een score van de glycemische index van 40. Op de glycemische schaal, scores onder 55 de lage categorie vallen, dus sinaasappelen een klein effect op de bloedsuikerspiegel hebben. Dit is te wijten aan vezel. Een navel oranje bevat 3.1 gram voedingsvezels, of ongeveer 8 procent van de vrouwen en 12 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van mannen. Nog belangrijker, zijn sinaasappelen een goede bron van oplosbare vezels, die vertraagt de spijsvertering van suiker en voorkomt een grote piek in de bloedsuikerspiegel.

Suiker met nutritionele voordelen

Sinaasappelen illustreren een andere reden waarom de natuurlijke suiker gezond, is terwijl aan levensmiddelen toegevoegd suiker draagt bij tot gewichtstoename: ze zijn gevuld met voedingsstoffen; toegevoegde suiker is loze calorieën. Een navel oranje levert 82,7 mg vitamine C. Deze waarde overschrijdt vrouwen aanbevolen dieet vergoeding van 75 milligram en bijna vullingen de 90 mg vitamine C mannen dagelijks moeten krijgen. U krijgt ook folaat, vitamine B-6, kalium en calcium. Sinaasappels bevatten gunstige fytonutriënten genaamd flavonoïden. Een in het bijzonder, hesperetin, kan helpen lagere cholesterol en anti-oxidant bescherming bieden.


gerelateerde artikelen