Gevoelloosheid & schokkend in de vingers

September 6

Gevoelloosheid & schokkend in de vingers

Gevoelloosheid en schok-achtige elektrische sensaties in de vingers kunnen ongemak veroorzaken en leiden tot problemen en dingen opraapt of zwakte in de vingers. Zenuw problemen veroorzaken in het algemeen deze symptomen. De branden, tinteling of tintelend gewaarwordingen, genaamd parestesie, hebben evaluatie nodig als ze meer dan een paar minuten duren. De gewaarwordingen kunnen komen en gaan wanneer u de positie wijzigen en de druk op een zenuw nemen of verhogen van de bloedtoevoer naar de vingers. Drie zenuwen symptomen veroorzaken in de hand: de mediaan, radiale en caput ulnare.

Mogelijke oorzaken

Tijdelijk het comprimeren van de zenuwen die tot de vingers leiden kan leiden tot tintelingen of gevoelloosheid in de vingers. Verminderde bloedstroom kan leiden tot een vergelijkbaar gevoel. Deze gewaarwording, bekend als "spelden en naalden," duurt normaal slechts een paar minuten. Ernstiger zenuw compressie kan optreden van schade in de zenuwen die leidt van de rug of nek naar beneden van de arm aan de vingers. Ulnaire zenuw compressie kan problemen geven met uw pink en de helft van de ring vinger, bijvoorbeeld, volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen. Diabetes, beroerte, carpaal tunnelsyndroom, problemen met de cervicale schijven in uw nek, een infectie of een trauma kan ook schade aan zenuwen, evenals vitamine B-12 tekort, toxines en abnormale calciumgehalte.

Diagnose

Omdat zoveel verschillende aandoeningen, met inbegrip van medische aandoeningen zoals diabetes, kunnen leiden gevoelloosheid tot en tintelingen in de vingers, Raadpleeg uw arts als uw klachten aanhouden. Diagnose van zenuw problemen vaak vereist gespecialiseerde tests die het verkeer van elektrische impulsen naar beneden van de zenuw in de vingers sporen. Langzamer dan normaal geleiding van zenuwimpulsen kunt aangeven zenuw compressie langs de route. Tests gebruikt om te bepalen van de schade aan de zenuwen bevat zenuw geleiding snelheid tests en electromyograms, ook bekend als EMGs.

Behandelingen

Chirurgie kan vrijgeven prikroller zenuwen van in sommige gevallen wordt gecomprimeerd. Als diabetes of andere systemische ziekten schade aan de zenuwen veroorzaken, zal behandelen van de ziekte helpen verbeteren van de symptomen. Als uw arts kan het lokaliseren van de oorzaak van schade aan de zenuwen, kan hij in staat om u te vertellen hoe ze te vermijden zijn. Hand rust, spalken en het vermijden van bepaalde posities, zoals leunend op je ellebogen, kan helpen verlichten gevoelloosheid en tintelingen in sommige gevallen.

Complicaties

Gevoelloosheid en tintelingen kunnen resulteren in letsel als je drop iets die je probeert te halen. U kan ook afgenomen gevoel in de vingers, die in een branden resulteren kan als u kan niet nauwkeurig gevoel dat een object te warm te halen. Ongeveer hebben 50 procent van alle diabetici schade aan de zenuwen, volgens de American Diabetes Association; Als u diabetes hebt, kan u schade aan de zenuwen ontwikkelen in andere delen van uw lichaam ook na verloop van tijd.


gerelateerde artikelen