Voorschriftmedicijnen voor misselijkheid

February 22

Voorschriftmedicijnen voor misselijkheid

Misselijkheid is een ongemakkelijk gevoel in de maag die als gevolg van ziekte, chemotherapie behandelingen en bepaalde medicijnen ontstaat. Soms misselijkheid kan daadwerkelijk leiden tot braken, die kan leiden tot uitdroging en lage kalium niveaus. Er zijn specifieke voorschriftmedicijnen die de behandeling van misselijkheid.

Chloorpromazine

Chlropromazine is een anti-misselijkheid medicatie die kan ook worden gebruikt voor de behandeling van schizofrenie (een psychische aandoening), manie en gedragsproblemen, zegt MedlinePlus. Chloropromazine is met name een antipsychoticum medicatie die werkt om te veranderen van de chemische stoffen (neurotransmitters) binnen de hersenen. Het komt in tabletvorm, en je neemt het elke vier tot zes uur zo nodig.

Chloorpromazine van voorkomende bijwerkingen houden agitatie, nervositeit, slaperigheid, gewichtstoename en moeite urineren. Chloorpromazine veroorzaakt ook slaapproblemen, een verhoogde eetlust, spierstijfheid, inbeslagnames en verlies van het zicht. Mensen met dementie neemt deze drug, omdat het kan tot stemmingswisselingen leiden en risico op overlijden verhogen.

Promethazine

Promethazine is een ander medicijn voor de behandeling van misselijkheid. De National Library of Medicine zegt dat promethazine wordt ook gebruikt voor de behandeling van allergische rhinitis (hooikoorts), huid jeuk (uticaria), reisziekte en allergische reacties.

Volgens de National Library of Medicine, promethazine van bijwerkingen omvatten dermatitis, hoge of lage bloeddruk, tremoren, Strabismen en vangsten. Promethazine kan ook leiden tot lage witte bloedcel graven (leukopenie), lage bloedplaatjes graven (trombocytopenie), flauwvallen en een trage of snelle hartslag. Leukopenie leidt tot infectie en trombocytopenie resultaten in gemakkelijk bloeden of kneuzingen. Ook, gebruik geen promethazine bij kinderen jonger dan 2, omdat deze medicatie tot fatale respiratoire depressie leiden kan.

De dosis voor promethazine is 12,5 tot en met 20mg elke vier tot zes uur zo nodig.

Prochlorperazine

Prochlorperazine, is net als promethazine en chloorpromazine, een andere anti-misselijkheid drug. Volgens MedlinePlus is prochloorperazine een conventionele antipsychoticum medicatie die de abnormale activiteit in de hersenen vermindert.

Prochlorperazine van bijwerkingen zijn duizeligheid, slaperigheid, kwijlen, constipatie, misselijkheid en hoofdpijn. Zijn andere ernstige bijwerkingen van prochlorperazine keel gevoel van beklemming, spierstijfheid, nek krampen en moeite met ademhalen.

Dit geneesmiddel is een tablet of zetpil die worden moet genomen dagelijks of anderszins zoals voorgeschreven door een arts.


gerelateerde artikelen