Een slechte voeding kan onregelmatigheid in degenen menstruele cyclus?

August 15

Vele factoren kunnen spelen een rol bij het ontstaan van onregelmatige menstruele cycli. Normale menstruatiecyclus kunnen verschillen onder vrouwen. Het belangrijkste ding is dat uw cycli door niet meer dan acht dagen variëren. Stress, hormonale onevenwichtigheden en dieet kunnen allemaal invloed op de regelmatigheid van je cyclus. Voeding is gekoppeld aan gezondheid op vele manieren, en een slechte voeding kan leiden tot slechte gezondheid. Als uw cycli onregelmatige zijn, moet u uw arts uit de veterinairrechtelijke voorschriften die het probleem mogelijk veroorzaken te sluiten.

Hormonen

Verschillende hormonen spelen een rol bij het behoud van gezonde en regelmatige menstruatiecyclus. Volgens de feministische Women's Health Center zijn deze hormonen oestrogeen, progesteron, follikel stimulerend hormoon en luteïniserend hormoon. Deze hormonen moeten stijgen en dalen op daartoe geschikte tijdstippen binnen elke menstruele cyclus te stimuleren ovulatie, de baarmoeder voorbereiden op een mogelijk bevruchte eicel en te werpen van het slijmvlies van de baarmoeder als conceptie niet optreedt.

Levensstijl samenhangende factoren

Levensstijl factoren kunnen leiden tot onregelmatige menstruele cycli. Enkele van deze factoren omvatten roken, stress en consumptie van de cafeïne en alcohol. Volgens de website vrouwen gezondheid Resource, roken 10 sigaretten of meer per dag kan leiden tot kortere menstruele cycli. Zware cafeïne consumptie kan ook het verhogen van de frequentie van je menstruatie. Overmatig alcoholgebruik kan ook verstoren cycli.

Vezel- en vet

Eten van een gezond dieet, met inbegrip van overvloed van verse groenten en fruit, is belangrijk voor een goede algemene gezondheid, en is ook van belang bij het bevorderen van normale menstruatiecyclus. De Women's Health bron zegt dat de diëten hoog in verzadigd vet en lage in vezel onregelmatige menstruatie kunnen veroorzaken.

Polycysteus ovarium syndroom

Polycysteus ovarium syndroom of PCOS, is een veelvoorkomende oorzaak van onregelmatige menstruatie. PCOS is een aandoening die gebrek ovulatie, onregelmatige menstruatie, acne en abnormale haargroei omvat. Vrouwen met PCOS hebben volgens het Children's Hospital Boston, hormoon onevenwichtigheden die veroorzaken van gebrek aan ovulatie en onregelmatige menstruatie. PCOS kan ook worden geassocieerd met insulineresistentie, die kan worden gerelateerd aan het dieet. Sommige vrouwen vinden dat koolhydraatarme diëten en verminderde inname van suiker en geraffineerde koolhydraten hun toestand verbeteren.

Eetstoornissen

Eetstoornissen, zoals anorexia nervosa en boulimie, kan ook leiden tot onregelmatige menstruatie. Anorexia is een aandoening waar vrouwen ernstig hun calorieën, wat resulteren beperken kunnen in het verliezen van zo veel gewicht hierdoor periodes om te stoppen. Boulimia omvat een cyclus van binging en purgeren, die kan ook het verstoren van de menstruele cyclus.


gerelateerde artikelen