De voeding van getrokken varkensvlees vs. kip

September 13

De voeding van getrokken varkensvlees vs. kip

Getrokken van varkensvlees en kip trok zijn langzaam gekookt, tedere, barbecue-stijl vlees. Hoewel voedingsinformatie kan variëren afhankelijk van het recept, is ingrediënten en chef-kok, trok kip lager in calorieën en vet dan getrokken varkensvlees, waardoor het een gezondere keuze. Te weten de details kan u helpen bepalen welke vlees werkt het beste op uw dieetplan.

Calorieën

Of u uw eigen getrokken vlees maken of kopen ze kant-en-klare, calorieën kunnen variëren. Een deel 3-ounce van ready-made trok van de kip bevat 90 calorieën, en het dezelfde grootte serveren van getrokken varkensvlees 158 calorieën. Het dezelfde grootte gedeelte van zelfgemaakte getrokken kip bevat 184 calorieën, en trok varkensvlees 283 calorieën. Als u uw calorie-inname voor gewichtsverlies of onderhoud kijkt, kan de getrokken kip bespaart u 70 tot 100 calorieën.

Vet

Vetgehalte ook varieert. Een deel 3-ounce van kant en klare getrokken kip bevat 1,1 gram totaal vet, 0 gram verzadigd vet en cholesterol, 11 milligram, terwijl de kant en klare getrokken varkensvlees 6,2 gram totaal vet, 2 gram verzadigd vet en 37 mg cholesterol bevat. De zelfgemaakte getrokken kip bevat 8 gram totaal vet, 2 gram verzadigd vet en 68 mg cholesterol, en de getrokken varkensvlees 13 gram totaal vet, 4 gram verzadigd vet en cholesterol 97 milligram. Nogmaals, als het gaat om het vetgehalte, maakt de kip de gezondere keuze. Consumeren te veel vet, met name in de vorm van verzadigd vet en cholesterol, verhoogt uw risico op hart-en vaatziekten.

Eiwitten en koolhydraten

Terwijl de kip is lager in vet en calorieën, is getrokken varkensvlees een betere bron van eiwitten. Een deel van de 3-ounce van de kant en klare getrokken kip bevat 5 gram van eiwit en 15 gram koolhydraten, terwijl de getrokken varkensvlees 11 gram eiwit en 15 gram koolhydraten bevat. Voor de zelfgemaakte recepten bevat een deel van de 3-ounce van de getrokken kip 20 gram eiwit en 8 gram koolhydraten, terwijl de getrokken varkensvlees 29 gram eiwit en 10 gram koolhydraten bevat.

Natrium

Als het gaat om natrium, maakt kip nogmaals de gezondere keuze. Een deel van de 3-ounce van kant en klare getrokken kip bevat 294 milligram natrium, terwijl de getrokken varkensvlees 509 milligram bevat. In het zelfgemaakte recept bevat de getrokken kip 257 milligram natrium per portie van 3-ounce en de getrokken varkensvlees 489 milligram. De meeste Amerikanen krijgen teveel natrium in hun dieet, volgens de Colorado State University Extension. Teveel natrium in het dieet verhoogt uw risico van het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Het kiezen van opties van de lagere-natrium kan helpen Beperk uw inname.


gerelateerde artikelen