De gezondste soorten luchtbevochtigers

July 30

De gezondste soorten luchtbevochtigers

Overzicht

Huis luchtbevochtigers vocht aan de lucht toevoegen en helpen de gevolgen van droge winter warmte. Volgens het US Environmental Protection Agency, of EPA, kunnen luchtbevochtigers verlichten droge sinussen, itchy ogen of huid en zelfs uw meubels en afwerkingen beschermen tegen schade. Helaas, sommige luchtbevochtigers ook dienen als een voedingsbodem voor meeldauw, bacteriën en allergenen. Kies uw nieuwe thuis luchtbevochtiger met zorg van uw gezin gezondheid te beschermen en handhaven van de kwaliteit van de binnenlucht.

Verdamper

Verdamper-stijl luchtbevochtigers bevatten een integraal fan die lucht door een bevochtigde filter of doek blaast. Terwijl ultrasone en waaier eenheden gewoon gebruik maken van trillingen of spinnen mechanismen ter lancering van vocht in de lucht, verdamper eenheden first-pass-het water door een filter te verwijderen van de schimmel, bacteriën en mineralen. De EPA waarschuwt kopers wegblijven van niet gefiltreerd eenheden, met inbegrip van ultrasone of waaier luchtbevochtigers en stok met veiliger eenheden, met inbegrip van gefilterd-verdampers.

Om te houden van uw luchtbevochtiger fungeert als veilig mogelijk, adviseert de EPA ledigen van al het water van de eenheid en het schoonmaken na elk gebruik. Het filter wijzigen volgens de aanwijzingen van de fabrikant, en volg alle aanbevolen onderhoudsinstructies voor het beste resultaat.

Vaporizers

Volgens «««MayoClinic.com, stoom luchtbevochtigers gebruik elektriciteit aan de kook het water binnen de eenheid en het produceren van stoom. Deze actie effectief distilleert het vocht uitgebracht door de luchtbevochtiger, wat minder mineralen betekent of verontreinigingen worden toegevoegd aan de lucht in uw huis. Deze eenheden, ook wel genoemd "warme mist" luchtbevochtigers, vereisen geen filters te wijten aan de gevolgen van distillatie.

Terwijl vaporizers een gezondheid alternatief voor waaier of ultrasone eenheden bieden, zij sommige risico's. Volgens «««MayoClinic.com, moeten de ouders stoom luchtbevochtigers rond kinderen nooit gebruiken. Als deze eenheden worden omgestoten, kon het kokend water binnen Mors en brandwonden veroorzaken.

Integraal Humidistat

Humidistats vormen een van de belangrijkste functies die kopers in een gezonde luchtbevochtiger zoeken moeten. De Humidistaat van een kwaliteit meet de luchtvochtigheid in uw huis en weergegeven op een digitaal scherm of wijzerplaat. MayoClinic.com raadt vochtigheidsgraad tussen 30 en 50 percent houden. Als het niveau is te laag, en je kon ervaring droge huid of jeukende ogen. Luchtvochtigheid bijdraagt hoger dan 50 procent stimuleert de groei van schimmel en bacteriën, en ook aan condensatie en ongewenste vocht in het huis. De veiligste en gezondste luchtbevochtigers bevatten een Humidistaat die automatisch de eenheid schakelt in en uit te houden van de luchtvochtigheid binnen een veilige en gezonde bereik.


gerelateerde artikelen