Het Effect van bewerkte voedingsmiddelen op de gezondheid

July 29

Het Effect van bewerkte voedingsmiddelen op de gezondheid

Terwijl niet alle voedsel dat afkomstig is van een pakket ongezond is, is eten van een dieet vol met zwaar verwerkte tarief gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen. Het lezen van de etiketten op verwerkte levensmiddelen is zeer belangrijk, omdat veel belangrijke voedingsstoffen ontbreken of sommige onsmakelijke toegevoegde ingrediënten hebben. In sommige gevallen echter kunnen licht bewerkte voedingsmiddelen wenselijk zijn om hun verse tegenhangers.

Verwerking uitgelegd

Verwerking vindt plaats telkens als die u van een levensmiddel oorspronkelijke vorm wijzigen. Het gaat hierbij om koken, invriezen, hakken, vitaal en fermenteren. Licht bewerkte voedingsmiddelen zoals groenten bevroren, ongezouten niet vormen een gezondheidsrisico's--in feite, sommige van het gehalte aan nutriënten bevriezing produceren behoudt. Dat gezegd hebbende, zwaar bewerkte voedingsmiddelen beladen met vet, zout en suiker--zoals vleeswaren, cheesy crackers en bevroren pizza--gezondheidsproblemen wanneer regelmatig verbruikt kunnen veroorzaken. Bovendien kan verwerkingstechnieken zoals conserven, drogen en koken veroorzaken voedingsmiddelen te verliezen van vitamine C, vitamine B en andere belangrijke voedingsstoffen.

Spijsvertering Woes

Tijdens de verwerking van de verfijnde-korrel verwijderen voedsel makers de zemelen en de kiemen van het graan, waardoor alleen de zetmeelrijke endosperm. De verwijderde porties zijn hoog in vezel, terwijl het endosperm niet is. Omdat de vezel helpt bij de spijsvertering, een dieet rijk aan geraffineerde granen van wit brood, kunnen witte rijst en witte pasta leiden tot constipatie. Lage-fiber diëten kunnen bovendien worden gekoppeld aan diverticulosis, een voorwaarde in de formuliersjabloon van die kleine zakjes in de dikke darm. In sommige gevallen, deze zakken worden geïnfecteerd en ontstoken, medische behandeling vereisen. Kies voor een gezonde spijsvertering, volkoren brood, bruine rijst en havermout in plaats van geraffineerde granen.

Natrium overbelasting

De meeste Amerikanen consumeren veel meer natrium dan ze nodig, voornamelijk uit verwerkte en restaurant-voorbereid voedsel hebben. Hoge-natrium diëten zijn gekoppeld aan hoge bloeddruk, eventueel verhogen het risico van hart-en vaatziekten en beroerte. De meeste mensen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag moeten krijgen, en mensen met een hoger risico op hart-en vaatziekten moeten krijgen niet meer dan 1.500 milligram natrium per dag. Om te helpen beteugelen Natrium inname, zoekt u de term "natriumarm" bij het kiezen van voedsel verwerkt.

Gewichtige zorgen

Onderzoek toont aan dat diëten rijk aan verwerkt vlees, geraffineerde granen en suiker-gezoete voedingsmiddelen meer waarschijnlijk leiden tot obesitas dan diëten die op basis van volle granen, fruit en groenten, volgens de Harvard School of Public Health. Obesitas verhoogt het risico van hartaanval, slag, artritis, Type 2 diabetes en bepaalde vormen van kanker. Daarom, vermijden van verfijnde en zwaar verwerkte voedingsmiddelen kan u helpen handhaven van een gezond gewicht en eventueel uw risico van chronische ziekten.


gerelateerde artikelen