Absolute contra-indicaties aan fysieke activiteiten bij geriatrische patiënten

March 18

Absolute contra-indicaties aan fysieke activiteiten bij geriatrische patiënten

Oefening is gunstig voor iedereen, maar het is vooral waardevol voor oudere volwassenen. De American Academy of Family Physicians vindt u tal van redenen die geriatrische patiënten uitoefenen moeten, waaronder verbeterde bloeddruk, hartslag, cholesterolgehalte en bot gezondheid, alsmede een daling van het risico van chronische ziekten en obesitas. Afgezien van de fysiologische voordelen, ook functionele mobiliteit verbetert en bevordert de onafhankelijkheid. Er zijn zeer weinig absolute contra-indicaties, of redenen, om te voorkomen dat een oudere volwassene deelnemen aan regelmatige lichaamsbeweging.

Contra-indicaties

Er zijn twee soorten contra-indicaties uit te oefenen, absolute en relatieve. Absolute contra-indicaties zijn die vrij niet-onderhandelbaar zijn. Ze worden gewoonlijk ingedeeld als absolute omdat het risico van letsel of zelfs de dood, ruimschoots opwegen tegen de voordelen van oefening. Meestal zijn de absolute acuut en eenmaal opgelost, uw arts zal adviseren vooruit met regelmatige lichaamsbeweging. Relatieve contra-indicaties zijn die zijn nu nog flexibeler. Sommige accommodaties kunnen meestal worden getroffen op grond van een persoon uit te oefenen, maar ze dienen als een waarschuwing om uit te kijken voor complicaties. Dit kan worden gedaan door te oefenen in een gecontroleerde omgeving met verschillende parameters wordt gecontroleerd.

Testen van de contra-indicaties

Oefening testen biedt een unieke manier om uw fysieke capaciteit te beoordelen. Het is nuttig bij het voorspellen van de ziekte en de ernst van de ziekte, evalueert medische ingrepen en functionele capaciteit. De American College of Sports Medicine raadt oefening voor oudere volwassenen testen voordat ze beginnen die betrokken zijn bij een matige tot krachtige activiteit routine. Voor sommige oudere volwassenen, wordt oefening testen echter niet aanbevolen. ACSM lijsten recente veranderingen in elektrocardiogrammen, myocardiaal infarcten in de afgelopen 48 uur, of elke andere acute cardiale gebeurtenis als absolute contra-indicaties uit te oefenen. Unstable angina pectoris, ongecontroleerde-abnormale hart ritmes, ernstige aorta-stenose, symptomatische hartinsufficiëntie en vermeende of bekende ontleden aneurysma zijn ook geclassificeerd als absolute contra-indicaties. Anderen omvatten pulmonaire infarct, ernstige kortademigheid, ontsteking of infectie in het hart of eventuele andere systemische infecties.

Oefenen van de contra-indicaties

Naast oefening testen zijn er contra-indicaties aan deelname van het programma. Deze omvatten alle voor de contra-indicaties voor het testen en een paar anderen vermeld. Zware orthopedische omstandigheden met acute thyroiditis, verhoogde of lage kalium niveaus, ongecontroleerde diabetes, groter is dan 200 systolische bloeddruk of 110 diastolische, Orthostatische hypotensie, recente bloedstolsel, acute ziekte, koorts of uitdroging. Er zijn ook een paar aanbevelingen specifiek voor uw krachttraining. Als u congestief hartfalen, ernstige probleem ziekte, ongecontroleerde hypertensie en ongecontroleerde, onregelmatige hart ritmes, raadt ACSM aan krachttraining te vermijden totdat het probleem opgelost is of diens toestemming aan uw deelname wordt toegewezen door uw arts.

Kanker

Omdat kanker zo vele oudere volwassenen beïnvloedt, is het alleen eerlijk om op te merken dat er talrijke richtlijnen voor patiënten met kanker zijn. Als u chemotherapie ontvangt, moet u op dagen dat u hebt ontvangen of binnen 24 uur na ontvangst van het niet uitoefenen. Als u pijn op de oorsprongsplaats van de kanker ondervindt is het ook aangeraden dat u niet uitoefenen. Braken, misselijkheid en diarree worden ook beschouwd als contra-indicaties naast slechte voeding inname. Dit zijn slechts een paar van de mogelijke contra-indicaties uit te oefenen voor kankerpatiënten, dus het is aangeraden dat u praat met uw arts en fitness professionele alvorens deel te nemen in elke oefeningsprogramma eenmaal gediagnosticeerd met kanker.


gerelateerde artikelen