Kanker effecten van zure terugvloeiing

February 24

In de normale spijsvertering opent de onderste oesofageale sluitspier (LES), een spier aan het einde van de slokdarm, als u wilt toestaan van voedsel en vloeistof geschiedde in de maag. Zodra het voedsel in de maag is verstreken, closes de LES strak als een barrière tussen de slokdarm en maag inhoud. In zure reflux sluit de LES niet veilig, wat resulteert in de terugvoer, of reflux, van zure maaginhoud in de slokdarm. Dit leidt tot irritatie en andere symptomen. Als zure terugvloeiing vaak zonder behandeling komt, kan kanker constant ontsteking vooruitgang.

GERD

Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse heet de aanhoudende zure terugvloeiing die optreedt van meer dan twee keer per week gastroesophageal terugvloeiingsziekte (GERD). Oorzaken voor GERD zijn onduidelijk, maar kunnen voortvloeien uit hiatal hernia, zwaarlijvigheid, zwangerschap en roken. Schade als gevolg van maagzuur kan leiden tot Oesophagitis, een aandoening gekenmerkt door bloeden en ulceratie van de slokdarm. Indien onbehandeld, kan de GERD leiden tot andere ernstige complicaties zoals een Barrett slokdarm en slokdarmkanker. Behandeling bestaat meestal uit veranderingen in levensstijl, medicijnen, operatie of een combinatie van therapieën.

Barrett slokdarm

Barrett-slokdarm is een aandoening waarbij het weefsel voering de slokdarm door intestinale-type weefsel is vervangen. Dit proces, bekend als metaplasie, wordt meestal gezien bij personen met lange termijn GERD en wordt beschouwd als het afweermechanisme van het lichaam aanhoudende zure blootstelling. Na verloop van tijd echter abnormale groei, bekend als dysplasie, kan optreden en lopen van een lage naar hoge graad voordat hij kanker. Barrett-slokdarm kan niet worden teruggedraaid, maar behandeling met veranderingen in levensstijl, medicatie of chirurgie kan helpen het risico om kanker te ontwikkelen.

Slokdarmkanker

Volgens de Mayo Clinic zijn de oorzaken voor slokdarmkanker onbekend; GERD is echter een van de belangrijkste risicofactoren voor deze dodelijke ziekte. Het is theorie dat voortdurende irritatie van de slokdarm DNA veranderingen leiden tot slokdarmkanker kan veroorzaken. Behandeling van slokdarmkanker is gebaseerd op de fase van kanker, algemene gezondheid en persoonlijke voorkeur. Opties voor behandeling omvatten chirurgie, chemotherapie, straling en klinische proeven. Voorkomen van slokdarmkanker, met betrekking tot de zure terugvloeiing, omvat de behandeling van GERD, Barrett slokdarm nauwlettend als gediagnosticeerd, en behoud van een gezonde levensstijl.


gerelateerde artikelen