Oorzaken van pijn in de onderrug & misselijkheid na het eten

July 30

Oorzaken van pijn in de onderrug & misselijkheid na het eten

Ervaren van pijn in de rug of misselijkheid na het eten van een maaltijd is meestal een indicatie van een gastro-intestinale probleem. Verschillende gastro-intestinale voorwaarden kunnen leiden tot misselijkheid en pijn in de onderbuik dat naar locaties in de rug uitstraalt. Terwijl sommige voorwaarden kunnen mild of korte genoemd, kunnen anderen ernstige, chronische en ernstige. Verslag van pijn of ernstige misselijkheid ervaren na een maaltijd aan een arts die kan de oorzaak achterhalen en behandelen van de aandoening.

Gastro-oesofageale Reflux

De maag werkt te verteren voedsel door het vrijgeven van sterk zuur. Gastro-oesofageale reflux treedt op wanneer de klep aan de bovenkant van de maag niet volledig gesloten wordt en staat van de maaginhoud te lekken omhoog in de slokdarm. In sommige gevallen, zal dit veroorzaken een simpel geval van maagzuur, maar kan slechter worden en uitgroeien tot gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD. De pijn ervaren tijdens reflux kan zich in de borst en bovenrug. Misselijkheid treedt ook. Ernstige gevallen van GERD kunnen uiteindelijk leiden tot oesofageale varices of breuken in de slokdarm en verhogen het risico van oesofageale kanker te ontwikkelen.

Maagzweer

Een maag- of peptic ulcer is een breuk of een breuk in het slijmvlies van de maag. Normaal gesproken het slijmvlies van de maag is sterk genoeg om te weerstaan aan de zeer zure inhoud, maar als een Ulcus ontwikkelt, ondervindt u mogelijk maag pijn, misselijkheid en rugpijn. Zure voedingsmiddelen en medicijnen, zoals niet-steroïdale anti-inflammatoire drugs, met inbegrip van aspirine, ibuprofen en naproxen, verhogen de pijn geassocieerd met maagzweer. Artsen behandelen meestal maagzweer met antibiotica en medicijnen die daling van de release van zuur in de maag om de weefsels te genezen.

Duodenale zweer

Een duodenale zweer is de darmen, meestal aan de bovenkant van de dikke darm of de twaalfvingerige darm. Pijn, met inbegrip van buik of stralende rugpijn in de mid sectie treedt enkele uren na een maaltijd heeft doorgegeven via de maag in de darmen. Intestinale ulcera behandelen artsen over het algemeen op dezelfde manier als maagzweren met antibiotica en anti-zuur drugs. Onbehandeld, kan het scheuren en chirurgische ingreep vereisen.

Galblaas ziekte

De galblaas is een klein orgaan dat zit onder de lever en werkt met de lever te verteren vetten. Ontwikkeling van galstenen kan uiteindelijk leiden tot de galblaas te worden ontstoken en uitstralen pijn in de buik en terug. Galblaas ziekte kan ook leiden tot misselijkheid en pijn, die erger worden kan na het eten van een vetrijke maaltijd. Behandeling van ziekte van de galblaas eventueel medicatie of ultrasone therapie te breken van stenen, maar kan ook rechtvaardigen chirurgie te verwijderen.

Pancreatitis

De alvleesklier is een klein orgaan gelegen achter de maag, die releases insuline en spijsverteringsenzymen. Pancreatitis ontwikkelt langdurig alcoholgebruik, immuun aandoeningen of verstopping van de leidingen verhit de alvleesklier. Pancreatitis kan leiden tot misselijkheid en vettige ontlasting. Abdominale en rug kunnen pijn verergeren veroorzaken koude rillingen, braken, zweten en koorts. Symptomen van pancreatitis moet worden behandeld door een arts meteen als het op een levensbedreigende aandoening of de ontwikkeling van alvleesklierkanker duiden kan.


gerelateerde artikelen