Hoe te genezen van een gebroken been

March 28

Hoe te genezen van een gebroken been

Hoewel de tijd die nodig is om te genezen van een botbreuk is afhankelijk van de gezondheid en de leeftijd van de patiënt en de ernst van de fractuur, meldt over het algemeen duurt het enkele weken tot enkele maanden duren om te genezen, American Academy of Orthopaedic chirurgen. Herstel van een gebroken been kan frustrerend en tijdrovend, maar voeding, rust, medische behandeling en levensstijl gewoonten kunnen een rol spelen bij het versnellen van de genezing van een gebroken been.

Het consumeren van goede voeding

Wanneer uw gebroken bot is genezing, vereist het meer energie, terwijl het aan het herstellen is. Om deze extra energie brandstof, nodig je lichaam meer calorieën. Het bedrag van de verhoging van de calorieën die je lichaam nodig heeft om te genezen van een gebroken been, is afhankelijk van uw grootte, gewicht en de ernst van de pauze. Bijvoorbeeld, verklaart een gewonde, bedlegerig patiënt moet mogelijk driemaal meer calorieën dan hij normaal terwijl mending een gebroken bot, osteoporose voedingsdeskundige Dr. Susan E. Brown, Ph.D.

Niet alleen is het belangrijk om te verhogen uw calorie-inname tijdens de herstelfase van uw gebroken bot, maar het is belangrijk om het inslikken van meer eiwitten en calcium in uw voeding. Calcium en eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van botten, die nodig zijn in uw been genezingsproces. Een dagelijkse multivitamine zal helpen om extra vitaminen zoals vitamine B6, C, D en K, alsmede de mineralen zink en koper. Uw arts kan u voorzien van specificaties dieetveranderingen nodig tijdens uw herstel.

Zorg voor voldoende rust

Sommige kleine bot fracturen zoals stress fracturen genezen met rest, volgens Penn State Milton S. Hershey Medical Center. Vermijd de activiteit die de breuk veroorzaakt. Uw arts kan een cast, een brace of een splint op het gebroken bot te houden geïmmobiliseerd hebben geplaatst. Mogelijk moet u de hulp van krukken of een rolstoel om te voorkomen dat uw gebroken bot bewegen. In sommige gevallen moet u wellicht bedrust te goed genezen de breuk.

Behandeling met geneesmiddelen zoeken

Samen met rest, kan koelelementen worden gebruikt om te verminderen zwelling. Uw arts kan u met anti-inflammatoire geneesmiddelen te helpen verlichten van de pijn en de ontsteking door de botbreuk veroorzaakt rust vertellen. In enkele botbreuken, wordt oefening aanbevolen om de verhoogde omloop en stroom van voedingsstoffen naar de genezende breuk. Spreken met uw arts om u te adviseren over de aard van de oefening die je doen kunt om te helpen genezen van uw breuk. Voor ernstige of open fracturen, kan chirurgie nodig zijn.

Lifestyle gewoonten te veranderen

Roken kan vertragen de genezing van een gebroken been en maken u tweemaal zoveel kans op het krijgen van een infectie, stelt Dr. Susan E. Brown, PhD. Te verminderen uw kans op een infectie en verbeteren van uw breuk genezing tijd, Rookvrije ophouden totdat uw gebroken bot is volledig genezen. Ook alcoholmisbruik kan het verhogen van uw risico van infectie, die mogelijk van invloed op genezing tijd.


gerelateerde artikelen