De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

April 6

De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

Bloed geven is een levensreddende handeling die trauma's helpt en chirurgische patiƫnten handhaven gezonde bloedspiegels. Terwijl de donor proces enige toepassingen individuen gekwalificeerde en praktijken onderzocht, kunt u de bijwerkingen zoals duizeligheid, vermoeidheid en verlies van bewustzijn ervaren na het bloed geven. Een manier om deze risico's te minimaliseren is te volgen wat je eet na bloeddonatie. Daarna het eten van het juiste voedsel kan helpen aanvullen verloren ijzer en vitamine-winkels.

Ijzer-rijk voedsel

De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

Ijzer is een onderdeel van uw bloed nodig voor de uitvoering van zuurstof naar de weefsels. Zonder ijzer, kan uw lichaam onderhouden of gezonde rode bloedcellen te produceren. Omdat je lichaam beginnen moet met het maken van nieuw bloedcellen, kan eten voedingsmiddelen die ijzer bevatten na het geven van bloed geven u een goede start. Voorbeelden van ijzer-rijke voedingsmiddelen zijn spinazie, rood vlees, vis, gevogelte, bonen en rozijnen. Noten en pindakaas bevatten het ook. IJzeren versterkt ook sommige granen--Lees de etiketten van de voeding om het voedsel bevat ijzer. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, zoals citrusvruchten, verhoogt de absorptie van plantaardige bronnen van ijzer.

Voedingsmiddelen met folaat

De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

Je lichaam maakt gebruik van folaat, ook bekend als B-9, folic zuur of Folacine, voor de vervaardiging van nieuwe rode bloedcellen. Dit helpt bij het vervangen van de cellen van het bloed verloren tijdens de donatie. Levensmiddelen die folaat bevatten omvatten lever, gedroogde bonen, asperges en groen, bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en collard greens. Jus d'orange is een andere bron van folaat. Versterkte brood, granen en rijst kunnen ook bevatten deze vitamine.

Voedingsmiddelen met riboflavine

De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

Riboflavine en vitamine B-2 is een andere vitamine nodig voor de productie van rode bloedcellen. Riboflavine helpt uw lichaam beurt koolhydraten in energie voor het lichaam. Aangezien bloed geven kun je verzwakt, deze energie u kunt profiteren. Levensmiddelen die riboflavine bevatten zijn vergelijkbaar met die welke zijn ijzer- en folaat- en eieren, erwten, noten, groene bladgroenten, broccoli, asperges en vitamine-verrijkte granen. Zuivelproducten zoals melk en yoghurt zijn ook goede bronnen van riboflavine.

Vitamine B-6 voedingsmiddelen

De beste voedingsmiddelen te eten nadat je bloed geven

Voedingsmiddelen met vitamine B-6 hebben een aantal voordelen nadat u bloed geven. Je lichaam moet de vitamine te bouwen gezonde bloedcellen en het helpt het lichaam break down van eiwitten. Aangezien eiwitten veel van de voedingsstoffen die u nodig hebt bevatten na het bloed geven, kan eten van vitamine B-6 voedsel handig zijn. Voorbeelden van vitamine B-6 voedingsmiddelen zijn aardappelen, bananen, zaden, noten, rood vlees, vis, eieren en spinazie.

Vergeet niet vloeistoffen

Het eten van een maaltijd na het bloed geven, kunt u weer energie en je lichaam start op weg naar de wederopbouw verloren bloedcellen. Niet voorbijgaan aan het belang van vloeistoffen samen met het voedsel dat je eet. Het drinken van vloeistoffen 24 tot 48 uur na het bloed geven is van vitaal belang in helpt uw lichaam om aan te passen. Tijdens de 24 uur na de bloedschenking adviseert de American Heart Association dat je Vermijd alcohol en verhogen van uw waterverbruik door 4 kopjes.


gerelateerde artikelen