Profs & cons. aan spier massa supplementen

March 18

Profs & cons. aan spier massa supplementen

Spier massa supplementen kunnen nuttig zijn voor het helpen u snel uw fysieke fitnessdoelen te bereiken, maar ze zijn niet zonder nadelen. Zelfs basic supplementen zoals proteïne poeder kan hebben potentiële nadelen die kunnen opwegen tegen de doeltreffendheid ervan, afhankelijk van uw doelen. Voordat u een trainingsprogramma begint en voordat u eventuele supplementen gebruikt, moet u een medische professional raadplegen.

Verhoogde spierkracht

Terwijl supplement fabrikanten dramatische beweert dat onwaarschijnlijk lijkt maken kunnen, wijst onderzoek uit dat sommige spier massa supplementen eigenlijk uw spierkracht verbeteren kunnen. Volgens een studie van het probleem in November 2003 van het "Journal of sterkte en Conditioning Research", creatine suppletie kan een aanzienlijke verbetering van uw kracht wanneer deze wordt gecombineerd met resistentie opleiding.

Toegenomen spiermassa

Weerstand opleiding kan de prikkel voor spiergroei, maar tenzij je je lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen, ziet u geen resultaten. Onderzoek van de juni 2010 issue of "Nutrition & Metabolism" geeft aan dat de wei-eiwit supplement voordeliger dan andere eiwitbronnen wellicht te bevorderen van stijgingen van de spiermassa en herstel van trainingen te versterken.

Verhoogde vetverbranding

Veel spier supplementen bevatten vertakte-keten aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit, en worden gebruikt om spier te bouwen. De kwestie van maart 2011 van het "dagboek van sportgeneeskunde en fysieke fitheid" meldt dat gebruik van vertakte-keten aminozuur supplementen op diëten kan verhogen van vet-oxidatie, of vetverbranding, tijdens de training sessies.

Betere doorbloeding

Een populaire vorm van bodybuilding supplement is het preworkout supplement. Deze producten bevatten meestal arginine, die helpt bevorderen de productie van stikstofmonoxide. Nitric oxide kan helpen verbeteren van de bloedtoevoer naar de spieren, die in betere voedingsstoffen levering en betere prestaties tijdens trainingen resulteren kan.

Gastro-intestinale problemen

Met behulp van bepaalde spier massa producten kan leiden tot gastro-intestinaal ongemak. Creatine, gevonden in veel spier massa supplementen, kan leiden tot maagklachten en diarree. Bovendien, als je lactose-intolerant bent, kunnen optreden opgeblazen gevoel, misselijkheid en krampen van het gebruik van zuivel gebaseerde eiwitproducten zoals Wei.

Slapeloosheid

Veel spier massa producten combineren creatine en cafeïne om u meer intense trainingen hebben te helpen. Echter regelmatig gebruik van cafeïne bevattende producten kunnen worden lastig. Terwijl cafeïne de verbetering van energie-effecten gunstig voor de training zijn kunnen, kan de stof ook produceren rusteloosheid, slapeloosheid en angst, met name als dicht bij bedtijd genomen. Daarnaast, de Universiteit van Maryland Medical Center uitgelegd dat supplementen met behulp van de combinatie van creatine en cafeïne het risico op uitdroging verhogen kunnen.

Nierschade

Hoewel creatine één van de meest populaire spier supplementen vanwege is haar onderzoek-backed-effecten op de spiermassa en zijn relatief lage prijs, sommige studies suggereren dat creatine gebruik kan bijwerkingen veroorzaken. Onderzoek van de kwestie van maart 2001 inzake de "dagboek van sportgeneeskunde en fysieke geschiktheid" avers dat creatine gebruik op lange termijn renale of nier, schade kan veroorzaken.


gerelateerde artikelen