Hoe om prostaat gezondheid te verbeteren

November 23

De prostaat is een walnoot-en kleinbedrijf reproductieve klier bij mannen waarmee zaadvocht vloeistof, die het sperma draagt. Na verloop van tijd begint de prostaat te groeien, welke lastige urinaire symptomen kan veroorzaken. Voor mannen begint bescherming van hun prostaat gezondheid met een gezonde levensstijl en blijf uit de buurt van kankerverwekkende stoffen. De voordelen van een levensstijl met de nadruk op het gezond houden van de prostaat zijn eindeloos, maar omvatten verminderd kankerrisico of vertraagd begin evenals verminderde incidentie van machteloosheid en moeilijkheid te urineren.

Stap 1

Een gezonde voeding die laag is in vetten eten. Diëten hoog in vet verband zijn gebracht met verhoogd risico op prostaatkanker, dus vermijd vetrijke vleeswaren en bewerkte voedingsmiddelen, zoals gemaksproducten.

Stap 2

Verbruiken meer lycopeen, die een antioxidant is gevonden in tomaten, grapefruits en watermeloenen. Deze voedingsstof is nauw verbonden met prostaatkanker risico, volgens de Mayo Clinic.

Stap 3

Oefening regelmatig. Lichaamsbeweging draagt een aantal voordelen voor de gezondheid die aan betere prostaat gezondheid bijdragen kunnen, met inbegrip van een beter immuunsysteem minder beter immuunsysteem en spijsvertering problemen. Hetzij door wandelen, vermindert Gewichtheffen, een klasse van de dansaerobics, zwemmen of enige andere vorm van lichaamsbeweging, oefening ook de versnelling van de uitbreiding van de prostaat klier.

Stap 4

Onthouden van roken, dat een bekend carcinogeen is. Volgens de American Cancer Society, rokers--afgelopen of huidige--hebben een verhoogde kans op ontwikkeling van prostaatkanker die zich verspreidt zich buiten de prostaat zelf, wat betekent dat de kanker is moeilijker te behandelen.

Stap 5

Vraag uw arts als u een niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) elke dag nemen moet. Deze medicijnen werken om te voorkomen dat de ontwikkeling van COX-2-enzymen, die in de kankercellen van de prostaat is geconstateerd. Het is echter een goed idee om te praten met uw arts over de vraag of deze behandelingsmethode veilig voor u.

Tips

  • Mannen boven de 50 moeten ondergaan een jaarlijkse test voor prostaat-specifiek antigen (PSA) dat een bloedmonster duurt voor het meten van de PSA niveau. Omdat verhoogde PSA is gekoppeld met de incidentie van prostatitis (prostaat ontsteking) en prostaatkanker, niet voorbijgaan aan deze belangrijke test.

Wat die u nodig hebt

  • NSAID 's

gerelateerde artikelen