Zere tandvlees bij kinderen

March 20

Zere tandvlees bij kinderen

Hoewel er verschillende redenen zere tandvlees bij kinderen, zoals het hebben van een tand binnenkomt, is de pijn vaak een vroeg teken van tandvleesaandoeningen. Bijna alle kinderen hebben gingivitis, volgens de American Academy of Parodontologie. U kunt echter gingivitis omkeren in een vroeg stadium, voordat het wordt parodontitis.

Identificatie

Bloeden van het tandvlees tijdens het borstelen is gewoonlijk het eerste teken van gingivitis. Het is niet normaal dat tandvlees bloeden tijdens het borstelen. Andere symptomen zijn zwelling, zwelling en roodheid van het tandvlees. Het tandvlees kunnen worden aanbesteding om aan te raken en ongemak kan optreden als uw kind eet iets dat het tandvlees irriteert. Gingivitis kan evolueren om gom ziekte, waardoor nog meer ongemak en het tandvlees wijken trekken uit de buurt van de tanden.

Oorzaken

Als uw kind niet in staat om zijn tanden te poetsen na het eten van suikerhoudende en zetmeelrijke voedingsmiddelen rijk is, is hij op risico voor het ontwikkelen van gingivitis. Plaque maakt een plakkerig laagje bacteriën dat het tandvlees irriteert. Als de plaque, is niet uit geborsteld, kunt het verharden in tandsteen, die voortbouwt op de tandvleeslijn en veroorzaakt het tandvlees te trekken uit de buurt van de tanden. Zakken ontwikkelen in de voet van de tand, waardoor bacteriën om uw kind oppervlakkige gom weefsel en eventueel het kaak-bot te vallen. De bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken kunnen worden doorgegeven via speeksel, zodat gingivitis gebruikelijk onder familieleden is. Tandenknarsen verhoogt risico op uw kind van tandvleesaandoeningen.

Behandeling

Gingivitis in een vroeg stadium kan worden behandeld door het verbeteren van de mondhygiëne van uw kind. Heeft uw kind zijn tanden twee keer per dag met een zachte haren tandenborstel en tandpasta met fluoride te poetsen. Flossen verwijdert voedsel puin tussen de tanden. Maak een tandarts afspraak zodra uw kind gom pijn aanwezig is, dus een grondige reiniging kan worden gedaan. Als gingivitis heeft gevorderd tot parodontitis, is een grondige reiniging vaak nodig. Een mond spoelen met antibiotica wordt soms gebruikt om te controleren van de bacteriën van de mond. Vraag uw tandarts of een spoeling geschikt is voor uw kind.

Preventie

Regelmatig poetsen en te flossen en tweemaal jaarlijkse tandheelkundige bezoeken zal verminderen uw kind risico van het ontwikkelen van gingivitis. Als uw kind zijn tanden maalt, praat met uw tandarts over de vraag of een nacht beet bewaker nodig. Voedingsmiddelen en dranken die hoog in suiker met gezondere alternatieven vervangen.

Tandjes krijgen

Als uw kind net een tand erupties heeft, kan hij op zijn oren trekken, zijn vingers in zijn mond gestopt en verliezen interesse in eten. Het is mogelijk dat het tandvlees naar de achterkant van zijn kaak rood is. De tand kan vaak worden gezien duwen tegen het tandvlees. van de oorzaken van de tandjes ontsteking op de tandvleeslijn. Paracetamol of ibuprofen voorschrijven opluchting voor de tandjes en de begeleidende ontsteking op de tandvleeslijn. Raadpleeg altijd uw arts over de juiste medicijnen en doseringen.


gerelateerde artikelen