Is dik uit vetweefsel gebruikt als een bron van energie tijdens de training?

February 22

Is dik uit vetweefsel gebruikt als een bron van energie tijdens de training?

Een van de belangrijkste drijfveren voor mensen begin van een oefeningsprogramma is een verlangen om te verminderen ongewenste lichaamsvet. Maar oefening alleen kan niet genoeg te aanzienlijk boren in adipeus weefsel, de dikke pads onder uw huid waar je lichaam extra calorieën slaat. Begrijpen meer over hoe je lichaam worden opgeslagen en gebruikt energie zal helpen u bij het kiezen van oefeningen en levensstijl strategieën die effectief zijn voor de vetstofwisseling.

Essential vs. opslag vet

Terwijl we de neiging om vet als vijand bekijken, is wat vet wenselijk en zelfs essentieel om gezond lichaam functie. Sportcoach Brian Mac legt uit dat essentiële vet wordt opgeslagen in het beenmerg, de vitale organen, de spieren en het zenuwstelsel worden gebruikt voor normale fysiologische processen. Vrouwen hebben een extra 9 procent voor functies in verband met reproductieve gezondheid. Bij gezonde volwassenen, opslag vet dat zich in adipeus weefsel ophoopt is goed voor ongeveer 12 procent van het lichaamsgewicht van de mannen, en 15 procent van de vrouwen. Opslag vet wordt beperkt als u energie-uitgaven inname overschrijdt. Verhoging van lichamelijke activiteit en vermindering van calorie-inname is een tweeledige strategie die van vetverlies versnellen zal.

Vet vs. koolhydraten Recruitment

Volgens de Universiteit van Californië in Davis onderzoekers Ann Albright en Judith Stem, overtollige calorieën, of geconsumeerd als koolhydraten, kan vet of eiwitten allemaal worden omgezet in triglyceriden en opgeslagen in vetweefsel. Uw cellen tekenen op zowel vetten en koolhydraten gedurende de dag voor de dagelijkse activiteiten. Wanneer de activiteit versterkt, zoals tijdens de oefening, is uw rekrutering van vet uit vetweefsel afhankelijk van de aanwezigheid van zuurstof en de beschikbaarheid van glucose voor energieproductie.

Oefening en vetweefsel

Omdat vet is een oxidatieve brandstof die is uitgesplitst langzaam wanneer zuurstof leveringen volstaan, zeer hoge intensiteit oefeningen zoals zware gewichtheffen en sprinten vertrouwen voornamelijk op glucose als brandstof. Tijdens de lagere intensiteit langdurige activiteiten zoals joggen of fietsen waar zuurstof is in ruim aanbod, is vetweefsel steeds getekend op voor energie zoals glucose winkels worden uitgeput. Oefening regimes zoals hoge intensiteit intervaltraining of HIIT, een combinatie van vet en glucose als brandstof gebruiken en meer totale calorieën uit vet kan verbranden tijdens een enkele sessie dan lage intensiteitsoefening uithoudingsvermogen.

Intensiteit en vetstofwisseling

Terwijl u niet rechtstreeks op de vetreserves aan brandstof zware weerstand opleidingsoefening trekt, is het nog steeds een belangrijk ingrediënt in het recept voor gewichtsverlies. Dat komt omdat weerstand opleiding bouwt spier en spier beurtelings toeren omhoog uw metabolisme, wat betekent dat je verbrandt meer calorieën gedurende de dag. Je lichaam werft ook vet in de herstelfase van post-oefening. In de uiteindelijke analyse kunnen de hoeveelheid energie die u op de sportschool besteden net zo belangrijk als het type van oefening die je doen. Verhoging van uw spiermassa, meer calorieën te verbranden en het verminderen van uw dagelijkse calorie verbruik is de meest effectieve strategie voor het verminderen van ongewenste lichaamsvet.


gerelateerde artikelen