Drukpunten te stoppen bloedingen

March 6

Drukpunten te stoppen bloedingen

Drukpunten kan worden gebruikt in geval van nood om verkeer naar gebieden in het lichaam. Door het verminderen van bloeden, kunt u een patiënt kan overleven het wachten aan medische zorg ontvangen, evenals het voorkomen dat een slachtoffer in shock. Bij een ernstig ongeval, kunnen er interne bloeden, die rechtstreekse druk kunnen niet worden gestopt. Als de persoon is het braken van bloed, blauwe plekken of andere tekenen van schade mogelijk bot heeft of bloeden uit de genitaliën, probeer niet om in te grijpen. Als de persoon koude, vochtige huid heeft of lijkt te worstelen om te ademen gelijkmatig, zou de situatie ook levensbedreigend. Onmiddellijke dringende medische hulp zoeken. Anders, kunt u beginnen door te helpen de persoon om te gaan zitten of liggen. Indien mogelijk, verheffen het getroffen ledemaat of hoofd boven het hart, om bloedstroom op de wond. Zoekt u een pulserende sensatie op het juiste drukpunt.

Gezicht/hoofd wonden

Traceren van de buiten hoek van het oog naar het oor. U zult een duik in de buurt van waar het oor begint uit te breiden van het hoofd. Ingedrukt, om te bevestigen dat je een puls, waarmee wordt aangegeven van de temporele slagader.

Nek wonden

Sporen uit het midden van de adam's apple en stop net voordat de armzalige nekspieren. Moet je een sterke impuls hier, met vermelding van de halsslagader, die bloed naar de hersenen levert. Niet van toepassing druk voor een lange tijd, aangezien dit zou kunnen tot een verlies van bewustzijn leiden.

Bovenste Arm/elleboog wonden

Toegang tot de brachialis slagader aan de binnenkant van de arm, boven de elleboog bot, tussen de grote bovenarm spieren. Dit kan niet altijd zo duidelijk als de halsslagader.

Lies/dij wonden

Vind de femorale slagader in het midden van de vouw van de onderkant van de lies, tussen de lies en het bovenbeen. Dit is ook bekend als de "bikinilijn." Deze slagader kan vereisen aanzienlijke druk, te drukken op down met de hele hiel van je hand, om de verspreiding.

Onderste been wonden

Druk op de achterkant van de knie, direct achter de knieschijf, toegang tot de popliteale slagader. Niet buigen of verplaatsen van het been om hem op een handige locatie. Bereiken rond aan de achterkant van het been en drukt u op up.

Hand/voet wonden

Aan de binnenkant van de pols, afgestapt van de duim naar het puntje van de onderarm. Traceren voor voet wonden, boven de voorzijde/bovenkant van de voet, rechts waar het samenkomt met de shin. In beide gevallen, vergeet niet te voelen voor een pulse vóór druk uit te oefenen.


gerelateerde artikelen