Psychologische gevolgen van echtscheiding voor vrouwen

March 1

Psychologische gevolgen van echtscheiding voor vrouwen

Inzicht in de psychologische gevolgen van echtscheiding kan helpen een stap voorwaarts na het einde van een huwelijk. Veel van de gevoelens na een echtscheiding zijn vanzelfsprekend als men verwarring en onzekerheid over de toekomst ervaren kan. Ook is leren hoe deze gevoelens van invloed kunnen zijn op iemands vermogen om te verbinden met andere familieleden, zoals kinderen, belangrijk, evenals.

Schuldgevoel

De psychologische gevolgen van echtscheiding voor vrouwen zijn verstrekkende, maar een van de meest fundamentele emoties is schuld. Dit kan bijvoorbeeld de waarde true als de vrouw de echtscheiding geïnitieerd of niet. Vrouwen in beide situaties kunnen voelen schuld voor het niet hard genoeg werken te maken van het huwelijk werken, legt het levensbus Cindy Holbrook op haar website voor gescheiden vrouwen. Als de vrouw echtscheiding gestart, kan ze een gevoel van schuld voor de nalating van het huwelijk. Dit geldt met name als er kinderen betrokken zijn als vrouwen voelen kunnen alsof zij verantwoordelijk zijn voor de sloop van een familie en emotionele trauma's veroorzaken.

Het ervaren van depressie

Het einde van een huwelijk is verwoestend voor beide partijen. Vrouwen, met name, kunnen voelen bedroefd door het plotselinge verlies van hun huwelijk. Hun dromen voor de toekomst kunnen worden verpakt in hun huwelijk, en nu dat hoop voor de toekomst lijkt te zijn verdwenen. Toegenomen verantwoordelijkheid gecombineerd met het besef dat het leven ze voorzag niet langer bestaat correlaten met het feit dat vrouwen meer kans om te lijden aan depressie drie jaar na een echtscheiding, suggereert Rocky Mountain familie Raad.

Angstig gevoel

Na een scheiding, kan men een heleboel angst ervaren. De toekomst is onzeker en dus daarom de veiligheid. Vrouwen kunnen ervaren meer stress als ze kunnen hebben uitsluitend of hoofdzakelijk vertrouwd op hun echtgenoten voor financiële steun. Proberen om erachter te komen hoe hun levensonderhoud, en vaak tijden een gezin, kan blijken te zijn moeilijk. Ondanks dit zijn er veel dingen die men doen kan om te verminderen angst inclusief eten gezond, mediteren en oefenen.

Positieve effecten

Sommige van de gevolgen van een echtscheiding kan het leven van vrouwen positief beïnvloeden. Er zijn vele factoren die van invloed zijn, maar veel vrouwen verslag een gevoel van opluchting, vooral als de relatie was bijzonder stressvol tegen het einde. Bemiddelaar Kathleen O'Connell Corcoran legt uit dat vrouwen een grotere steunregeling dan mannen wellicht. Vanwege dit, wanneer zij tegenslagen ervaren, zijn ze waarschijnlijk te wenden tot hen voor comfort en begeleiding en het doorlopen van de problemen. Tot slot, vrouwen kunnen waarschijnlijk meer om uit te breiden hun persoonlijke en professionele rollen, stelt Corcoran. In het verleden, kunnen ze hebben zich beperkt door zich te concentreren op hun taken uitsluitend als echtgenotes en moeders. Nu kunnen ze zoeken nieuwe loopbaan, vrijwilligerswerk en sociale netwerken die hun eigenwaarde zal toenemen.


gerelateerde artikelen