Atletiekbaan voor Beginners

August 21

Atletiekbaan voor Beginners

Als u genieten van hardlopen, of wil je meedoen in een sport die individuele en team uitdagingen plus vele gezondheidsvoordelen biedt, atletiekbaan mogelijk de perfecte oplossing. Track lopers behandelen diverse van afstanden, afhankelijk van hun specialiteit, variërend van de all-out sprint in de 100-meter-dash tot langere afstanden zoals de 2-mijl race.

Actieve veiligheid

Voordat u begint met een track-programma, een volledige fysieke te krijgen van uw arts om ervoor te zorgen dat je fit bent om uit te voeren. Opwarmen door joggen op een traag, ontspannen tempo voor een ronde rond het spoor, en vervolgens strek voordat uw workouts. Deze pre-workout rek moet dynamisch, geleidelijk verplaatsen uw ledematen comfortabel door hun bereik van de beweging. Warming-up krijgt uw spieren los, waardoor ze minder waarschijnlijk te scheuren wanneer u uw track training start. Mocht u geen scherpe of blijvende pijn tijdens het hardlopen, stop onmiddellijk en Raadpleeg uw coach, arts of trainer.

Bijhouden van afstanden

Standaard buiten tracks zijn 400 meter, en overdekt tracks zijn vaak 200 meter, waarbij u twee keer zoveel rondjes om het bereiken van dezelfde afstand kunt uitvoeren. Vier ronden op een standaard track is gelijk aan een mijl. Track lopers concurreren in een verscheidenheid van afstanden, vanaf 100 meter sprint naar 5K races. Midden afstand races omvatten de 800-meter lopen, dat is twee rondjes over het spoor, evenals de mijl run. Er zijn ook Relais, met inbegrip van de vier door de 400-meter estafette, waarin elke persoon wordt uitgevoerd één ronde, en de vier door de 800-meter estafette, waarin elke persoon wordt uitgevoerd twee ronden. De meeste mensen voelen natuurlijk geneigd om uit te voeren ofwel korte, Midden of lange afstand, en moet u kiezen de afstanden die u zich gerust met.

Basis opleiding

Als u met een team werkt, zul je niet tot het ontwikkelen van uw eigen trainingen, maar bent u op uw eigen, kunt u uw eigen track programma uitvoert. Het is belangrijk om te beginnen opleiding voordat het seizoen begint, zodat uw lichaam zal worden opgesteld om te voldoen aan de fysieke en mentale eisen van het racen. Opzetten van een basisniveau van fitness kan u ook helpen voorkomen schade tijdens het invoeren van race seizoen. Lange afstand en middellange afstand lopers moeten doen enkele weg loopt een paar keer per week om te bouwen van uithoudingsvermogen, terwijl sprinters trainingen op de weg voor basis opleiding kunnen doen. Bijvoorbeeld, als je opleiding voor een 5 k race, uitvoeren ongeveer 10 tot 15-minuten durende driemaal wekelijks tijdens uw basis opleiding.

Snelheid trainingen

Alle track lopers moeten snelheid trainingen om race-prestaties te verbeteren. Snelheid trainingen zal variëren in afstand en intensiteit afhankelijk van welke gebeurtenissen u voor traint. Intervaltraining is een populaire vorm van training van de snelheid. Tijdens interval trainingen, lopers doen herhalingen van ingestelde afstanden in een snel tempo, en dan rest tussen herhalingen door wandelen of joggen. De Runner's Resource beveelt rusten voor tweemaal zo lang als elk interval; Dus als u 400 meter intervallen in de 80 seconden, de rest voor twee minuten en 40 seconden tussen elke interval.

Mentale voorbereiding

Hardlopen is een geestelijke sport waarvoor taaiheid en vastberadenheid. Beroemde afstand loper Steve Prefontaine op de geestelijke kant zinspeelde van het runnen met zijn beroemde citaat: "een heleboel mensen lopen een race om te zien wie is het snelste. Ik uitvoeren om te zien wie het meeste lef heeft." Als u wilt het goed doen in wedstrijden, moeten de track atleten geestelijke discipline praktijk door positief denken en niet opgevend of vertragen wanneer uitdagingen ontstaan. Vasthouden aan uw opleiding programma zal niet alleen traint u uw lichaam, maar zal helpen u bij het ontwikkelen van vertrouwen en taaiheid als een runner.


gerelateerde artikelen