Pijn in de Hamstring pezen tijdens het sporten

August 13

Pijn in de Hamstring pezen tijdens het sporten

Pijn in de hamstring spier of pees kan brengen uw workout dat jaar abrupt onderbroken. En als het niet, het zou moeten. Blijven oefenen met een hamstring stam--de meest voorkomende reden voor pijn tijdens het sporten--kan permanente schade veroorzaken, volgens het uitrekken Institute. Correcte behandeling tijdens de eerste 72 uur kan het verschil betekenen tussen een blessure die is slechts een tijdelijke ergernis, en een die wordt een terugkerende, afmatten voorwaarde. Als u hamstring pijn tijdens het sporten ondervindt, de activiteit onmiddellijk stopzetten.

Functies

Hamstring blessures--veroorzaakt door een trekken actie die uitgerekt of scheurt de spieren, pezen of beide--zijn meestal op in de sport waarvoor plotselinge uitbarstingen van snelheid. Basketbalspelers en sprinters lopen het grootste risico; voetballers, honkbalspelers en dansers zijn ook gevoelig. Hamstring spieren zijn uniek kwetsbaar voor spanning als gevolg van een onevenwicht tussen de spieren van de krachtige Musculus quadriceps aan de voorkant van het bovenbeen en de hamstring spieren aan de achterkant; Deze ongelijke spanning zet op de hamstrings en oorzaken daarvan om vermoeidheid sneller, waardoor ze kwetsbaar voor letsel. Rekken en oefeningen voor de hamstrings spieren en pezen versterken kunnen helpen verminderen van risico van verwonding.

Graden van letsel

Hamstring stammen zijn gecategoriseerd in drie niveaus van variërende ernst. Een eerste graad hamstring stam oorzaken milde pijn, beperkte zwelling en stijfheid, terwijl een tweedegraads stam omvat sommige scheuren van de spiervezels of pezen en veroorzaakt kloppende, pijnlijke pijn met aanzienlijke zwelling en enig verlies van functie. Een stam van de derde graad omvat een volledige scheur of een breuk van één of meer van de spieren en pezen, veroorzaakt intense pijn, enorme zwelling en instabiliteit. Een Avulsie--waarin de spier van het bot volledig--soms scheidt treedt op met een stam van de derde graad, en is vaak aangekondigd door een "knallen" geluid of sensatie. Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen, volledig genezen de meeste hamstring stammen. In het geval van ernstige spanningen of trekt, kan chirurgie worden verlangd.

Behandeling

U kunt behandelen een hamstring stam met de techniek van de R.I.C.E., bestaande uit rust, ijs, compressie en elevatie. Het gebruiken van ijs voor 15 tot 20 minuten om de paar uur voor de eerste drie dagen kan verminderen zwelling, ontsteking en pijn. Een elastische compressie bandage--dat evenwel niet tot wikkel zo strak dat je omloop afgesneden--toepassen en verheffen de poot op hoger dan hart niveau, indien mogelijk. Als u diabetes hebt, Raadpleeg vaatziekten of verminderde gevoel in je been, uw arts voor het verbanden van het been. Ter vermindering van pijn en zwelling, kunt u over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine, nemen zolang u geen voorwaarden die het gebruik ervan in de weg hebben. Na de pijn en de zwelling zakt, Raadpleeg uw arts over een oefeningsregime te verbeteren van bereik van de beweging in het been, stijfheid te voorkomen en herstellen van de flexibiliteit en kracht.

Wanneer naar de dokter

Hoewel u van kleine hamstring stammen genieten kunt, pleit bepaalde symptomen voor een reis naar de dokter. Raadpleeg een arts als u voor meer dan vier stappen zonder aanzienlijke pijn, kan niet lopen als het gewonde been wiebelig voelt en uw gewicht, niet steunen als u gevoelloosheid in het been ondervindt, of als u rode huid merkt of rode strepen straalt vanuit de site schade. Bezoek uw arts ook als u gewond zijn dezelfde spieren in het verleden.


gerelateerde artikelen