Invloed van het dieet op uteriene vleesbomen

June 24

Invloed van het dieet op uteriene vleesbomen

Uteriene vleesbomen zijn noncancerous gezwellen in de baarmoeder, volgens het Amerikaanse Congres van verloskundigen en gynaecologen of ACOG. Zij zijn de meest voorkomende soort groei gevonden in de baarmoeder, ACOG verslagen. Veel vleesbomen zijn zo klein dat ze geen symptomen, maar sommige vrouwen problemen veroorzaken vanwege de grootte, het aantal of de locatie van de uteriene vleesbomen, volgens Dr. Erika Banks, directeur van het Montefiore-Einstein fibroom Center en universitair hoofddocent van de ob-gyn bij Albert Einstein College of Medicine in New York City. Hoewel de exacte oorzaak van vleesbomen onbekend is, kunnen banken merkt op dat het dieet een rol in deze gezwellen.

Functie

Dieet wordt gedacht dat invloed op uteriene vleesbomen, omdat bepaalde voedingsmiddelen, evenals de overtollige lichaamsgewicht, bijdragen tot de hoeveelheid oestrogeen circuleert in het lichaam van een vrouw. "Oestrogeen bevordert de groei van vleesbomen," zegt banken. "We weten dit omdat vleesbomen krimpen en na de menopauze verdwijnen wanneer oestrogeenniveaus afzetten." Daarnaast bepaalde voedingsmiddelen zoals niet-biologische vlees en produceren hormonen en pesticiden die vleesbomen kunnen verergeren kunnen bevatten, banken wordt toegevoegd. Door het elimineren van voedingsmiddelen die het risico van vleesbomen verhogen en eten van voedingsmiddelen die tegen vleesbomen beschermen, dieet kan invloed hebben op baarmoeder vleesbomen.

Beschermende voedingsmiddelen

De nationale Stichting voor uteriene vleesbomen raadt eten groene groenten, fruit en vis, tot het verminderen van de incidentie van vleesbomen. In een 2003 Italiaanse studie van 675 vrouwen gepubliceerd in het "Europese Journal of Obstetrie & gynaecologie en reproductieve Biology", hoge inname van groene groenten bleek te zijn beschermend tegen baarmoeder vleesbomen. Banken raadt biologische groenten omdat pesticiden vleesbomen kunnen verergeren. Daarnaast kunnen voedsel bekend als fytochemicaliën helpen beschermen tegen vleesbomen omdat zij de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam beperken, volgens banken. Fytochemicaliën zijn soja en sojaproducten.

Voedsel om te vermijden

Zetmeelrijke koolhydraten, zoals aardappelen, witte rijst en wit brood, kunnen verhogen het risico van uteriene vleesbomen, volgens een studie gepubliceerd in het mei 2010 nummer van de "American Journal of Clinical Nutrition." Deskundigen weten niet precies waarom deze soorten voedsel fibroid groei stimuleren, maar het zijn kan omdat ze bloed glucose spikes, die wat onderzoek heeft gekoppeld fibroom-bevordering van hormonen, verklaart banken. Bovendien, de nationale Stichting voor uteriene vleesbomen adviseert beperking van de consumptie van rood vlees en ham---studies hebben gekoppeld hen aan baarmoeder vleesbomen.

De verbinding van het gewicht

De National uteriene vleesbomen Foundation stelt dat obesitas geassocieerd met de aanwezigheid van baarmoeder vleesbomen wordt. Een mogelijke reden: notities "vetcellen bevatten oestrogeen," banken. " Vrouwen met overgewicht vaak hebben hogere niveaus van oestrogeen circuleren in hun lichaam dan normaal-gewicht vrouwen." Aan de andere kant, het afvallen zal verlagen van oestrogeenniveaus, die tegen vleesbomen beschermen kunnen. In een studie hakten vrouwen die uitgeoefend voor zeven uur per week hun risico van het ontwikkelen van vleesbomen, mogelijk als gevolg van verlies van het gewicht. Eet voedsel laag in calorieën zal ook resulteren in gewichtsverlies en lagere niveaus van oestrogeen, die een soortgelijk fibroom-reducerende effect, banken notities kan produceren.

Waarschuwing

Dieet veranderingen kunnen niet volledig verbannen baarmoeder vleesbomen. "Als u last van symptomatische vleesbomen heeft, u wellicht te overwegen van medische behandelingen," waarschuwt banken. Volgens ACOG, vleesbomen kunnen veroorzaken pijn en lange, zware menstruatie, onvruchtbaarheid en miskramen. Hoewel uteriene vleesbomen de meest voorkomende reden zijn voor het feit dat een hysterectomie, zegt banken dat er een aantal andere chirurgische opties die zal verlichten de fibroid symptomen en behoudt een vrouw mogelijkheid om kinderen te krijgen. Als dieet veranderingen niet de symptomen verlichten, Raadpleeg een arts die gespecialiseerd is in de baarmoeder vleesbomen voor een volledige evaluatie.


gerelateerde artikelen