Waarom Is lanoline slecht voor je tepels?

September 28

Waarom Is lanoline slecht voor je tepels?

Lanoline, een gele wasachtige stof geëxtraheerd uit wol, wordt gebruikt als een smeermiddel evenals een Stichting voor zalven en crèmes. Pure, medisch-grade lanoline wordt vaak aanbevolen om nieuwe moeders die borstvoeding geven als een behandelingsoptie voor gevoelige tepels. Lanoline is alleen schadelijk voor je tepels als u lijdt aan een allergie lanoline. In veel gevallen helpt het te voorkomen dat kraken en tepel pijn.

Bewijs voor lanoline gebruik

Lanoline is gebleken te werken beter dan andere methoden voor moeders die borstvoeding geven ter vermindering van de pijn van de tepel in sommige gevallen. In een studie gepubliceerd in December 2010 de kwestie van "Huid farmacologie en fysiologie", vonden onderzoekers dat sterk gezuiverd watervrij of HPA, lanoline daalde tepel pijn tijdens voedingen sneller dan uitgedrukt moedermelk. De studiedeelnemers gebruiken alleen uitgedrukt moedermelk om te genezen van trauma van de tepel had de verhoging van de intensiteit van de pijn terwijl de moeders met lanoline pijn verminderen zodra zij begon behandeling. Het trauma van de tepel genezen sneller in de lanoline-groep, en er waren ook minder gevallen van mastitis.

Waarom het helpt

Vochtige wondgenezing is het gebruik van een vochtige omgeving ter bevordering van de huid te regenereren over een wond, volgens het rapport van de "Huid farmacologie en fysiologie" 2010. Een Vochtwerende laag wordt geplaatst over een blessure voorkomen dat korsten of korstjes vormen. Deze methode wordt gebruikt voor de behandeling van brandwonden en algemene wonden en nieuwe huid kan produceren groei 50 procent sneller dan andere wond behandelingen. HPA lanoline heeft anti-inflammatoire en barrière eigenschappen herstellen.

Lanoline allergie

Een studie gepubliceerd in het mei-juni 2013 nummer van "Dermatitis" een incidentie van lanoline allergie gevonden in de patch testen van 1,8 tot 2,5 procent. Hoewel relatief zeldzaam zijn, kan deze allergie een contactdermatitis reactie zoals huiduitslag veroorzaken op of rond de tepels. Een lanoline-allergie kan ook dermatitis symptomen veroorzaken in een zuigeling verpleging. Gebruik van lanoline, als u of uw baby ontwikkelen symptomen die duiden op een allergie voor lanoline staken.

Alternatieven

Een overzicht van de literatuur olv Kristine Morland-Schultz en Pamela D. Hill gepubliceerd door the "Journal of Obstetric, Gynecologic en NEONATAAL verpleging", of JOGNN, in juli 2006 vond dat actuele behandelingen zoals warme thee zakjes of water kompressen toegepast minstens 4 keer per dag in de eerste 5 dagen van borstvoeding effectiever dan geen behandeling bij het voorkomen van de tepel pijn geassocieerd met vroege borstvoeding. Uitgedrukt moedermelk heeft antibacteriële eigenschappen, volgens een artikel in de publicatie van de La Leche League "Zuurdesem" gepubliceerd in 2000. Wrijven verse hind melk, die heeft een hoger vetgehalte dan de foremilk, in gevoelige tepels na het voeden van de pijn kan kalmeren en vermindert risico op infectie.

Genezing van vergelijkingen

Een studie van de augustus 2005 in het "Prince Faisal bin Fahad Medical Journal" gemeld dat gevoelige tepels behandeld met hind melk sneller dan die met lanoline behandeld genezen. Omdat hind melk gemakkelijk beschikbaar, gratis is en geen bijwerkingen heeft, de onderzoekers aangeraden het gebruik ervan via lanoline.


gerelateerde artikelen