Raspberry Leaf Tea & menopauze

September 30

Raspberry leaf is een traditionele folk remedie voor het behandelen van vrouwelijke aandoeningen, met inbegrip van sommige symptomen van de menopauze. Hoewel raspberry leaf of Rubus ideaeus, kunnen zinvol zijn bij het verlichten van symptomen van de menopauze bij sommige vrouwen, als een kruidenmiddel, kan niet het vervanging van professioneel medisch advies. Neem contact op met uw arts voordat u raspberry leaf therapeutisch. Uw arts kan aanbevelen een traditionele methode om uw klachten te verlichten.

Menopauze

Technisch, menopauze treedt niet tot 12 maanden nadat u uw laatste menstruele cyclus, maar symptomen van de menopauze een paar jaar daarvoor begint. Schommelende hormonen kunnen leiden tot opvliegers, humeurigheid, nachtelijk zweten, zware of onregelmatige periodes en slapeloosheid. Terwijl de menopauze is een natuurlijk fenomeen, vinden sommige vrouwen deze tijd van het leven moeilijk vanwege deze ongewenste fysieke en emotionele symptomen.

Raspberry Leaf: Het kruid

Raspberry bladeren bevatten vitamine C, looistoffen en flavonoïden, volgens de "PDR voor kruidengeneesmiddelen." Een thee bereid uit de bladeren is licht samentrekkend en kan fungeren als een baarmoeder toner.

Potentiële voordelen

Kathy Abascal, V.Chr, J.D, een bijdrage aan "Botanische geneeskunde voor Women's Health," suggereert dat raspberry leaf kan nuttig zijn in het behandelen van zware menstruele stromen ervaren door sommige vrouwen tijdens de menopauze. Het kan ook helpen reguleren van onregelmatige periodes, ondanks het klinische studies controleren deze voordelen ontbreken. Er is geen bewijs dat raspberry blad thee opvliegers, nachtzweten of eventuele andere symptomen van de menopauze beïnvloedt.

Voorbereiding

De "Gale Encyclopedia of Alternative Medicine" raadt raspberry blad thee door gieten een kopje kokend water meer dan 1 tsp. van de gedroogde kruid en weekwater gedurende 10 minuten vóór het uitpersen. Drink maximaal twee kopjes per dag.

Overwegingen

Wegens zijn zeer adstringerende eigenschappen, kan raspberry blad thee theoretisch beïnvloeden de absorptie van voedingsstoffen in de darm. De "Gale Encyclopedia" meldt dat de raspberry leaf niet te bemoeien met eventuele andere medicijnen is bekend, en over het algemeen veilig bij de aanbevolen dosering is. De FDA heeft niet toezicht houden op de productie van kruidengeneesmiddelen, echter, dus er geen garantie voor de kwaliteit of veiligheid is. Praat met uw arts over uw symptomen van de menopauze, en vragen hem als raspberry blad thee veilig voor u is.


gerelateerde artikelen