Hoe werkt een antivirale medicijn?

June 14

Introductie

Virussen zijn een klasse van tiny en dodelijke besmettelijke agenten die gescheiden zijn van andere soorten kiemen zoals bacteriën. Omdat virussen zich niet samengesteld uit cellen zoals andere organismen, ze zijn niet zelfs beschouwd als levend door vele wetenschappers. In plaats van een eencellige of kleine meercellig organisme zoals de meeste andere ziekteverwekkers, zijn ze samengesteld uit een streng van DNA of RNA ingekapseld in een envelop van eiwit, genaamd de Eiwitmantel. Sommige virussen ook bezitten een beschermende laag van vet over de Eiwitmantel. Vanwege hun unieke structuur en de methode van veroorzaakt ziekte, virussen niet kunnen worden behandeld met antibiotica drugs maar in plaats daarvan moeten worden behandeld met een klasse geneesmiddelen in het algemeen aangeduid als antivirale middelen.

Virale infecties

Hoe een virus infecteert een host is van cruciaal belang om te begrijpen hoe infecties na individuele virusdeeltjes van de host cellen infiltreren beginnen. Dit kan worden bereikt omdat virussen zo klein zijn dat ze via Cellulaire verdediging algemene stemmen kunnen glijden. Eenmaal binnen een gastheercel, een virus wordt verplaatst naar de kern van de cel waar alle DNA en RNA fungeert als-instructies voor de werking van de cel. Door het invoegen van eigen genetische informatie in de celkern een virus kan het kapen van zijn functie, veroorzakend het om te produceren en meer virusdeeltjes vrijgeven, zodat de infectie verspreidt zich. Een ander gemeenschappelijk effect van deze cellulaire kaping is de schade, de verdeling en de uiteindelijke dood van de cel zelf.

Antivirale functie

Zoals de meeste drugs gebruikt voor de behandeling van infectieziekten pathogenen, antivirale middelen zijn gericht op specifieke soorten virussen en werken in een verscheidenheid van manieren. Meest antivirale middelen doden niet daadwerkelijk de virusdeeltjes zelf zoals remmen hun voortplanting. Omdat virussen kunnen niet reproduceren zonder het infecteren van een gastheercel antivirale zijn geneesmiddelen ontwikkeld te bemoeien met het proces van de infectie.

Deze storing kan worden bereikt op verschillende manieren, waaronder het blokkeren van het virus van de gastheercel, voorkomen van het virus het vrijgeven van het genetische materiaal daarvan zodra zij de kern tot en beletten dat de genetische gegevens van het virus in de gastheercel DNA wordt verbinding aan de randen. Verschillende zeer specifieke antivirale geneesmiddelen ook ontwikkeld die gericht zijn op de enzymen en eiwitten die gebruikmaakt van een geïnfecteerde gastheercel te monteren nieuwe virusdeeltjes en te voorkomen dat ze correct functioneren. Dergelijke drugs moeten zeer zorgvuldig worden ontworpen, zodat ze niet met het metabolisme van gezonde cellen interfereren. Een laatste type van antivirale medicijn richt zich op het virus indirect, door het verhogen van de efficiëntie waarmee het immuunsysteem van de gastheer de virale infectie kan bestrijden.


gerelateerde artikelen