Wat zijn de gevaren van hyperbare zuurstoftherapie?

July 29

Wat zijn de gevaren van hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurstoftherapie is een medische procedure die impliceert het gebruik van zuurstof die wordt gehouden op een hoger dan normale druk, stelt de American Cancer Society. Deze therapie wordt gebruikt in gevallen van slechte wondgenezing, koolmonoxidevergiftiging en sommige van de bijwerkingen van radiotherapie. Hoewel hyperbare zuurstoftherapie heeft bewezen effectief in bepaalde situaties, artsen alleen gebruiken spaarzaam vanwege de potentiële gevaren van de behandeling.

Vangsten

Patiënten die een hyperbare zuurstoftherapie zijn in gevaar van aanvallen, lijden meldt Creighton University Medical Center. De aanvallen worden geassocieerd met zuurstof toxiciteit, die de aanwezigheid van overtollige hoeveelheden zuurstof in het bloed en het centrale zenuwstelsel is. Tien procent van de patiënten die ten minste 90 minuten van continue Hyperbare therapie ondergaan zullen ontwikkelen aanvallen. Om het risico van deze complicatie, patiënten mogen kamer lucht inademen voor 10 minuten voor elke 30 minuten van de therapie.

Bijziendheid

Hyperbare zuurstoftherapie kan er de oorzaak van zijn dat een patiënt lijden aan bijziendheid, of kortzichtigheid, volgens de American Cancer Society. Het gevaar van de ontwikkeling van deze complicatie toeneemt naarmate patiënten meerdere sessies van hyperbare zuurstoftherapie krijgen. Dit bijziendheid kan weken tot maanden duren. Patiënten die een afname van gezichtsscherpte na ontvangst van de behandeling merken moeten hun arts raadplegen.

Oor letsel

Schade aan de weefsels van het oor kan worden veroorzaakt door hyperbare zuurstoftherapie, stelt MayoClinic.com. De weefsels in het middenoor, met inbegrip van het trommelvlies, kunnen worden beïnvloed; het trommelvlies kan in sommige gevallen worden gescheurd. De verhoogde luchtdruk hyperbare zuurstoftherapie is gekoppeld kan ook de structuren van het binnenoor traumatiseren. Vóór de breuk, kunnen patiënten ervaren pijn in het oor. Patiënten merken een significante afname van de hoorzitting in het getroffen oor, begeleid door de lekkage van vloeistof uit de gehoorgang.

Longschade

Verhoogde zuurstof druk kunnen verergeren bestaande schade of stoornissen in de Long, notities Creighton University Medical Center. Lucht kan ophopen tussen de longen en de borstwand en dit kan ernstig belemmeren van de patiënt kunnen ademen. Bovendien, de druk verhoogd zuurstof kan leiden tot directe schade aan de weefsels van de longen. Dit soort schade heet barotrauma. Patiënten hebben reeds bestaande aandoeningen van de luchtwegen of schade moeten niet worden behandeld met hyperbare zuurstoftherapie.


gerelateerde artikelen