Rode vlekken op de huid van kinderen

February 24

Rode vlekken op de huid van kinderen

Huiduitslag oorzaak opvallende veranderingen in de textuur en/of de kleur van huid, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center, of UMMC. Sommige huiduitslag zijn hobbelig, schilferige flat, rood of huid-gekleurd. Bepaalde huiduitslag bij baby's en kinderen kunnen rode vlekken op de huid veroorzaken. Terwijl luieruitslag duidelijk de meest voorkomende uitslag bij zuigelingen is, kunnen andere huiduitslag hebben soortgelijke effecten op de huid.

Overwegingen

Huiduitslag zijn een symptoom van een verscheidenheid van medische aandoeningen, meldt MedlinePlus, een website van de US National Library of Medicine en de National Institutes of Health. Hoewel sommige huiduitslag uit de lucht lijken, kunnen anderen vormen geleidelijk over een periode van dagen. Huiduitslag zijn niet meestal ernstig, tenzij deze vergezeld zijn met andere symptomen.

Typen

Luieruitslag, zoals de naam al impliceert, is van invloed op de geslachtsdelen, buik, billen en bovenbenen. Het is een zeldzame baby die luieruitslag op een gegeven moment niet ontwikkelen.

Erytheem toxine of ET, is een onschuldige huidaandoening die ontwikkelt zich in ongeveer 50 procent van alle pasgeborenen, volgens MedlinePlus. Het is niet bekend wat de oorzaak van ET.

Roseola is een gemeenschappelijk virale infectie die de meeste kinderen door leeftijd 5 slaat, meldt gezonde kinderen, een website van de American Academy of Pediatrics. Rubeola of mazelen, is een zeer besmettelijke virale aandoening.

Eczeem of atopische dermatitis, is een persistente huidaandoening die meestal van invloed op kinderen die erven van de voorwaarde.

Effecten

Luieruitslag veroorzaakt rode vlekken, bulten en schilferige patches op de huid die wordt gedrukt tegen een vuile luier. Baby's met luieruitslag mogelijk meer prikkelbaar zijn tijdens de luier veranderingen.

ET veroorzaakt rode vlekken, samen met kleine, witte bultjes bij pasgeborenen tot 2 weken oud. Roseola begint meestal met een plotselinge hoge koorts die voor maximaal een week aanhoudt. Wanneer de koorts zakt, wordt het vaak in een vlekkerig rode huiduitslag ontwikkelt in de buik en verspreidt zich door het hele lichaam.

Mazelen veroorzaken meestal rode, jeukende verhoogde bultjes op de huid die uiteindelijk worden samengevoegd. Mazelen uitslag gaat gepaard met koorts, spierpijn en hoest.

Eczeem kan leiden tot roodheid, kleine bultjes en jeuk op de huid van baby's jonger dan 6 maanden. Bij bestelling kinderen, kan eczeem schilferige en strike gebieden zoals knieën, ellebogen, enkels en polsen.

Behandeling

De behandeling van een uitslag bij kinderen hangt af van de oorzaak. Luieruitslag normaal geneest op zijn eigen door luiers vaak- en zink-oxide zalf toe te passen op het getroffen gebied.

ET uitslag verdwijnt meestal op eigen in een paar dagen. Behandeling voor roseola omvat lauw spons Baden en pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen te helpen verminderen van koorts.

Mazelen moet hun beloop aangezien geen speciale behandeling voor de conditie bestaat, neemt nota van de UMMC. Bedrust en paracetamol kunnen uw kind comfortabeler maken.

Over-the-counter anti-jeuk crèmes kunnen helpen verlichten van de symptomen van eczeem. Die betrekking hebben op het getroffen gebied met pleisters en dressings kan helpen voorkomen krassen. Lauw bad water besprenkeld met havermout of zuiveringszout kan verlichting bieden.

Preventie

Houden van de huid goed gehydrateerd en identificeren en het vermijden van irriterende stoffen zoals zepen, sieraden of weefsels kunnen helpen beschermen tegen eczeem. Praat met uw kind arts over het testen van de huid.

Vaccinaties kunnen voorkomen dat uw kind ontwikkelen van mazelen, bof en rubella. Frequent handen wassen kan helpen de verspreiding van virusinfecties zoals roseola.

Bloot van de schaamstreek van de huid aan de lucht zo vaak mogelijk kan helpen voorkomen dat luieruitslag.


gerelateerde artikelen