Serum eiwitniveaus

February 19

Serum eiwitniveaus

Serum eiwitniveaus verwijzen naar de hoeveelheid eiwitten in het bloed-- maar niet precies de dezelfde eiwitten als degene in de Hamburger van uw lapje vlees of soja. In plaats daarvan omvatten eiwitten serum albumine, een eiwit dat helpt u bij het handhaven van de vochtbalans en globulinen, die strijders van de infectie in je lichaam zijn. Uw eiwitniveaus serum kunnen uw arts vertellen veel over uw gezondheid, met inbegrip van hoe goed uw nieren werken en als u voldoende eiwit in uw dieet krijgt.

Testen

Een eenvoudig bloedonderzoek kunt bepalen uw eiwitniveaus serum en is vaak besteld als onderdeel van een ronde van het testen van een uitgebreide metabole panel genoemd. Uw arts kan dit bestellen testen als je hebt ervaren een plotselinge gewichtsverlies, onverklaarbare vermoeidheid of lichaam zwelling bekend als oedeem. Naast het testen voor totale serum niveaus, kan uw arts testen ook voor de individuele bloedeiwitten, zoals een elektroforese test als zij vermoedt dat uw hoge serum eiwitniveaus zijn een resultaat van veelvoudige myeloma, een vorm van kanker die in de cellen van uw bot voorkomt.

Normale niveaus

Uw bloed bestaat uit veel verschillende eiwit soorten, met inbegrip van albumine, alpha-1-globuline, alpha-2-globuline, beta-globuline en gamma globuline. Uw totale serum eiwitniveaus moet op ongeveer 6,0 gram per deciliter (g/dL), volgens de Cigna-website. Gaan boven of onder dit niveau kan aangeven naar uw arts, dat je lichaam is afweren van infectie of filteren van te veel eiwit, respectievelijk.

Hoge Serum eiwitniveaus

Verhoogde serum eiwitniveaus kunnen wijzen op de aanwezigheid van een onderliggende aandoening, zoals chronische ontsteking die samenhangen met hepatitis B of C of humaan immunodefici├źntie virus (HIV) als de globulinen probeert om een virus af. Multiple myeloom of andere vormen van kanker van het beenmerg ook kunnen leiden tot hoge serum eiwitniveaus.

Lage Serum eiwitniveaus

Als uw arts dat uw laag zijn vindt, kan dit duiden op een aantal mogelijke omstandigheden en de behoefte aan meer testen. Voorwaarden in verband met lage serum eiwitniveaus omvatten leverziekte, omdat uw lever mei niet zitten kundig voor goed breken proteïnen in uw dieet voor gebruik in uw bloed. Lage serum eiwitniveaus kunnen ook duiden op een nierziekte, zoals glomerulonephritis of pochechnaya syndroom, wanneer uw nieren teveel eiwit in je bloed filteren. Omdat lage serum eiwitniveaus schadelijk voor uw gezondheid zijn kunnen, zal uw arts waarschijnlijk adviseren bij het testen van de follow-up.


gerelateerde artikelen